Πάτρα: Επαφές Πελετίδη για την ανακύκλωση – Η σύμβαση που λήγει και η ανάγκη για λύση

Η επίσκεψη του δημάρχου συμπίπτει με το πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί τις προηγούμενες ημέρες και παρουσίασε χθες η «Π», όπου αρκετοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης ξεχειλίζουν, σχηματίζοντας «βουνά» απορριμμάτων σε γειτονιές της πόλης της Πάτρας.

Πελετίδη

Στην Αθήνα βρέθηκε, χθες, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης για να έχει συζήτηση με τους υπεύθυνους της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για το θέμα που κάθε χρόνο ανοίγει και κλείνει, αλλά χωρίς να υπάρχει οριστική λύση επωφελής για όλους.

Η επίσκεψη του δημάρχου συμπίπτει με το πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί τις προηγούμενες ημέρες και παρουσίασε χθες η «Π», όπου αρκετοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης ξεχειλίζουν, σχηματίζοντας «βουνά» απορριμμάτων σε γειτονιές της πόλης της Πάτρας.

Κατά τη συνάντηση με τους υπεύθυνους, όπου από πλευράς Πάτρας συμμετείχε και ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος που είναι γνώστης του αντικειμένου, δεν καταγράφηκε κάποια σημαντική εξέλιξη για τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Περισσότερο πρόκειται για μία συνάντηση που σηματοδοτεί την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά του Δήμου Πατρέων για το πώς θα λυθεί το ζήτημα της ανακύκλωσης.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η υπάρχουσα σύμβαση με την εταιρεία και στον Δήμο ψάχνουν τους τρόπους για να συνεχιστεί η συνεργασία. Ουσιαστικά, το χθεσινό ραντεβού έγινε με τους παράγοντες της εταιρείας που εξετάζουν το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

Θυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια καταγράφονται τακτικά προβλήματα στη συνεργασία των δήμων με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, που έχουν να κάνουν με τη μορφή της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ολα είχαν ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2022, όταν η ΕΕΑΑ είχε στείλει επιστολή στον Δήμο Πατρέων που ενημέρωνε ότι τρεις μήνες αργότερα θα έπαυε η λειτουργία της εταιρείας στην Πάτρα, καθώς δεν είχε ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Μια παρόμοια επιστολή είχε παραλάβει και πέρυσι τον Δεκέμβριο ο Δήμος. Σύμφωνα με τις περιγραφές των δήμων, αντιμετώπιζαν προβλήματα με το σύστημα των μπλε κάδων που διαρκώς επιδεινώνονταν. Κάτι παρόμοιο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και πάλι στην Πάτρα. Μένει να δούμε μέχρι τον Ιούνιο πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Είναι γνωστό πάντως, ότι το ζήτημα της καθαριότητας και η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί για τον Δήμο της Πάτρας, όπως και για όλους τους δήμους της χώρας ένα «αγκάθι που ενοχλεί». Το επόμενο βήμα για τον Δήμο Πατρέων είναι να φτάσει στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης ώστε να επανεξεταστεί από την αρχή το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να βρεθεί μια οριστική λύση στα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στην Πάτρα αλλά και την υπόλοιπη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Πατρινός πλήρωσε ακριβά ένα του…. φιλί! Η καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη του

Πάτρα – Επ’ αόριστον κλείσιμο του Δημαρχείου από συμβασιούχους ΦΩΤΟ – ΝΕΟΤΕΡΑ

Μάστιγα τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Ελλάδα – Ακόμη επτά συλλήψεις μέσα σε ένα 24ωρο

Μητσοτάκης: Γροθιά στο στομάχι το περιστατικό των Αγίων Αναργύρων – Τι είπε για βία στα σχολεία, Τέμπη και ελληνοτουρκικά

Ηλιούπολη: Τρεις ημέρες ως 12 ώρες νωρίτερα ο θάνατος της μητέρας από τον γιο -Ποιο το επικρατέστερο σενάριο