Πάτρα – Επιδόματα: Κινδυνεύουν 500 να μείνουν χωρίς χρήματα! – Ώρες αγωνίας για εκατοντάδες νοικοκυριά

Οπως πρώτη παρουσίασε η «Π», τρέχουν και δεν φτάνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα δικαιούχων για ανανέωση επιδομάτων, όπως ΚΕΑ, στέγασης και άλλα. Σχεδόν βέβαιο πως κάποιοι θα μείνουν χωρίς χρήματα αν δε δοθεί παράταση.

Πάτρα - Επιδόματα: Κινδυνεύουν 500 να μείνουν χωρίς χρήματα! - Ώρες αγωνίας για εκατοντάδες νοικοκυριά

Μέρες αγωνίας περνούν την τελευταία εβδομάδα εκατοντάδες δικαιούχοι επιδομάτων ΚΕΑ, στέγασης και άλλων, καθώς η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων ανανέωσης του αιτήματός τους εκπνέει στο τέλος του Ιανουαρίου και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς χρήματα για έναν μήνα αφού αρκετοί δεν έχουν άλλη πηγή εισοδήματος!

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, μέσω του προέδρου Θόδωρου Τουλγαρίδη, έχει απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα για να δοθεί παράταση λίγων ημερών ώστε να προλάβουν να ανανεώσουν το αίτημά τους για επίδομα οι δικαιούχοι. Στις αρχές της εβδομάδας υπήρχαν πληροφορίες πως τελικά θα δινόταν το «πράσινο φως» για παράταση, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Οπως έχει γίνει γνωστό από τον κ. Τουλγαρίδη, πολλοί δικαιούχοι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως με ευθύνη του υπουργείου για την ανάγκη ανανέωσης του αιτήματός τους και κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομά τους για ένα μήνα, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

«ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ»

Με σημερινές του δηλώσεις στην «Π» ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ εξηγεί: «Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους δικαιούχους αλλά και αγανάκτηση. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή όταν έχουμε ένα μήνα μπροστά μας για να καταθέσουμε τις αιτήσεις, ο όγκος δουλειάς ικανοποιείται με δυσκολία. Φανταστείτε τώρα δηλαδή που οι ενημερώσεις τους δικαιούχους για ανανέωση των επιδομάτων τους έγινε στις 16 Ιανουαρίου».

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Ζητήσαμε από τον κ. Τουλγαρίδη να μας πει πόσοι είναι οι δικαιούχοι αλλά και αν υπάρχει εκτίμηση για το πόσες αιτήσεις θα κατατεθούν. «Οι δικαιούχοι στον Δήμο είναι λίγο περισσότεροι από 1.500 και εμείς εκτιμούμε πως εντός προθεσμίας θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε περίπου το 60 με 70% των αιτήσεων. Προβλέπουμε δηλαδή πως ένα ποσοστό 30-40% δεν θα προλάβουν την προθεσμία. Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στον Δήμο Πατρέων και φανταζόμαστε πως σε άλλους Δήμους της χώρας μπορεί να είναι χειρότερη η κατάσταση» τονίζει ο κ. Τουλγαρίδης, που σημαίνει ότι ενδέχεται ακόμα και 500 συμπολίτες δικαιούχοι των επιδομάτων θα μείνουν χωρίς χρήματα για ένα μήνα!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Οι εργαζόμενοι στον Κοινωνικό Οργανισμό που απασχολούνται με τις αιτήσεις είναι περισσότεροι από 20 και εργάζονται πυρετωδώς καθημερινά. Ο κ. Τουλγαρίδης απευθύνει και μέσω της «Π» αίτημα για να δοθεί παράταση στην υποβολή αιτήσεων: «Ελπίζαμε σε παράταση γιατί είναι αναγκαία. Οι μισές ημέρες αυτής της εβδομάδας ήταν χαμένες ουσιαστικά λόγω της κακοκαιρίας. Ζητούμε έστω και τώρα να δοθεί παράταση για όλα τα επιδόματα, από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, για να μην έχουν και αυτό το πρόβλημα οι άποροι δικαιούχοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη και τις δυσκολίες επιβίωσης στην κακοκαιρία».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ