Πάτρα: Επιστρέφουμε στο Πανεπιστήμιο με ασφάλεια

Έκκληση για εμβολιασμό προκειμένου να επιστρέψουν άπαντες στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία κάνει ο Σύλλος Ε.ΔΙ.Π του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο

Υπέρ του εμβολιασμού τάσσονται τα μέλη του Συλλόγου Ε.ΔΙ.Π Πανεπιστημίου Πατρών καλώντας τα μέλη του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου να εμβολιαστούν για την ασφαλή επιστροφή στο ακαδημαϊκό ίδρυμα!

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το πανεπιστήμιο διανύει μια μακρά περίοδο λειτουργίας με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών να μην έχουν δει καν από κοντά το πανεπιστήμιο, να μην έχουν νιώσει το αίσθημα της φοίτησης και να μην έχουν βιώσει ουσιαστικά τις ακαδημαϊκές σπουδές. Παρά τις ανησυχητικές τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας, ελπίζουμε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά να διεξαχθεί δια ζώσης με τους φοιτητές μας στα πανεπιστήμια.

Κρίσιμο όμως είναι όλοι συντονισμένα να λειτουργήσουμε προς το σκοπό αυτό λαμβάνοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επιτευχθεί αυτή η φυσική παρουσία και κατ’ επέκταση η ορθή εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή λειτουργία. Ώς ακαδημαϊκός κόσμος να συμβάλλουμε διαλύοντας τις αμφιβολίες της κοινωνίας ευρύτερα για τους τρόπους που θα επιτευχθεί η κανονικότητα που περιλαμβάνει τη διαρκή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και την ανάγκη εμβολιασμού κατά του ιού. Ειδικότερα, τασσόμαστε υπέρ του εμβολιασμού και προτρέπουμε όσα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν εφόσον λάβουν και την συμβουλή του προσωπικού τους ιατρού.

Η δημιουργία συνθηκών που να επιτρέπουν την επαναφορά μιας μορφής κανονικότητας είναι επιτακτική για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Η επιστήμη την οποία υπηρετούμε μας δίνει ένα εξαιρετικό όπλο, που, όπως δείχνει η ιστορία της ιατρικής, έχει σώσει επανειλημμένως την ανθρωπότητα κατά τους τελευταίους δύο αιώνες: το εμβόλιο. Ως κατεξοχήν μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας που θεραπεύει την επιστήμη έχουμε καθήκον να λάβουμε υπ’ όψιν μας τα συμπεράσματα και τις οδηγίες της Ιατρικής επιστήμης και να προτρέψουμε με το παράδειγμά μας την κοινωνία να επιδείξει υπευθυνότητα, αίσθημα αλληλεγγύης και συνείδηση συλλογικότητας.

Είμασταν εξ αρχής, σε αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση της εξ αποστάσεως λειτουργίας αρωγοί στη κοινή προσπάθεια της συνέχισης των σπουδών των φοιτητών μας, καθώς και στη συνέχιση της ερευνητικής διαδικασίας που συντελείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Παραμένουμε αρωγοί και σε αυτή τη φάση επιστροφής στη δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας με όλες μας τις δυνάμεις πλάι στις πρυτανικές αρχές για το καλό του Πανεπιστημίου μας, των φοιτητών μας και της κοινωνίας γενικότερα.