Πάτρα: Ερχεται η ανάπλαση των Προσφυγικών

image 622477

Μια από τις πλέον ιστορικές συνοικίες του Δήμου Πατρέων, η εργατική συνοικία των Προσφυγικών και η ευρύτερη περιοχή, αλλάζει όψη.

Η Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της, ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων και προχωρά στην ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής, εντάσσοντας το έργο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Την ανακοίνωση είχε κάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε συνάντηση που είχε προ καιρού, με τον Παμμικρασιατικό και κατοίκους.

Το έργο έχει τίτλο «Αναζωογόνηση Προσφυγικών Κατοικιών Δήμου Πατρέων», κύριος του έργου είναι ο Δήμος Πατρέων και το ποσόν χρηματοδότησης, είναι 10.767.000 ευρώ.

Βασικές αρχές της μελέτης, είναι η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των δημοτών, αποβλέπει στην αναζωογόνηση της ιστορικής αυτής συνοικίας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, με σύγχρονες υποδομές και προδιαγραφές, αφού τα «Προσφυγικά» είναι ένα ζωντανό κύτταρο σε συνεχή εξέλιξη.

Οι εργασίες θα συμβάλουν καταλυτικά στη συνολική αναζωογόνηση της συνοικίας, οικονομική και κοινωνική, διατηρώντας ωστόσο την ιστορικότητά της και η ολοκλήρωσή τους θα δώσει κίνητρα, αφενός στους κατοίκους να μείνουν στην γειτονιά τους και αφετέρου θα γίνει πόλος έλξης και για νέους κατοίκους.

Οι εργασίες ανάπλασης, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατασκευή και ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, δημιουργία υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, έργα πρασίνου, που περιλαμβάνουν απομάκρυνση των ξερών δέντρων και αντικατάστασή τους με νέα.

Για τις εργασίες, έχουν συνεκτιμηθεί τα πολεοδομικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της περιοχής των Προσφυγικών, δηλαδή η χωροθέτησή του σε επαφή με το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, η ιστορικότητα και οι μνήμες της συνοικίας, οι χώροι λατρείας και αθλητισμού.

Η οικιστική ενότητα των Προσφυγικών, ορίζεται μεταξύ των οδών Ιωνίας, Ηρακλείου, Γ. Παπανδρέου, Καλαβρύτων, Γούναρη, Κ. Παλαιολόγου, Χείλωνος Πατρέως, Αρματολών και Ιωνίας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

τυροκομειο
αυτοκτονια
kalogeropoulos 1
ΕΟΔΥ ΑΠΕ ΜΠΕ 1