Πάτρα – Έργα στην Άνω Πόλη: Φινάλε τον Οκτώβριο ή καθυστέρηση λόγω αρχαίων;

Νέα προθεσμία ολοκλήρωσης για τα έργα στην Άνω Πόλη

Πάτρα

Εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο αποτελεί το να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Άνω Πόλη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Προ ημερών το δημοτικό συμβούλιο έδωσε στον εργολάβο που κατασκευάζει το έργο την πρώτη παράταση για να ολοκληρώσει τις κατασκευές του, θέτοντας χρονικό περιθώριο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Η ανάπλαση της Ανω Πόλης, από το Αρχαίο Ωδείο μέχρι τον Παντοκράτορα, κι από εκεί έως το Κάστρο της Πάτρας, διαμορφώνει μια νέα πιο γραφική πραγματικότητα σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης. Πρόκειται μάλιστα για ένα από τα έργα που δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις, με εξαίρεση τα σημεία που βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα.

Η παράταση για την ολοκλήρωση του έργου δόθηκε επειδή η καθυστέρηση του συνόλου των εργασιών δεν οφείλεται στον ανάδοχο, αλλά στις προαναφερθείσες αρχαιολογικές ανασκαφές και φυσικά στα καιρικά φαινόμενα που για ένα διάστημα δεν επέτρεψαν την ανεμπόδιστη συνέχιση.

Ωστόσο, στα τέσσερα σημεία που έχουν βρεθεί αρχαία δεν προχωρούν οι εργασίες εδώ και καιρό. Τα τέσσερα σημεία της ανάπλασης που βρέθηκαν αρχαία είναι στην Παπαδιαμαντοπούλου κοντά στη Δεξαμενή, στην ανατολική πλευρά του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, σε ένα ακόμα σημείο κοντά στον ιερό ναό των Εισοδίων και στην οδό Σωτηριάδη, δίπλα στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες σε αυτά τα σημεία δεν έχει γίνει γνωστό, όμως είναι αισιόδοξο ότι η παράταση δόθηκε μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, επομένως υπάρχει μια αισιοδοξία για αίσια έκβαση.