Πάτρα: Εργαστήριο Υποκριτικής με την Ρομπέρτα Καρέρι στις 18 Μαρτίου

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Το θέατρο Οντίν και η Θεατρική Ανθρωπολογία του Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών.

Πάτρα: Εργαστήριο Υποκριτικής με την Ρομπέρτα Καρέρι στις 18 Μαρτίου

Το Eργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει στις 17& 18 Μαρτίου το 3ο Διεθνές Συνέδριο Θεατρικής Ανθρωπολογίας με τίτλο “Το Θέατρο Οντίν και η Θεατρική Ανθρωπολογία”.

Το συνέδριο συνδιοργάνεται με το Κέντρο Θεατρικής Ανθρωπολογίας & το Θέατρο Όμμα Στούντιο, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών και το Ίδρυμα Μπάρμπα- Βάρλευ , υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το 3ο Συνέδριο Θεατρικής Ανθρωπολογίας περιλαμβάνει Επιστημονικές εισηγήσεις [Εugenio Βarba,JuliaVarley, Roberta Carreri, Stefano Di Buduo, Marco de Marinis, Piergiorgio Giacchè, Κώστας Βάντζος, Αντώνης Διαμαντής, Γιώργος Σαμπατακάκης, Μαρία Φραγκή κ.ά.], Εργαστήρια και Δράσεις με τον τίτλο : «Διάλογοι και Ανταλλαγές».

Σκοπός της επιστημονικής & καλλιτεχνικής διοργάνωσης είναι η παρουσίαση της τέχνης του ηθοποιού μέσω της Θεατρικής Ανθρωπολογίας και η πορεία της έρευνας αυτής μέσα από κείμενα (μεταφράσεις Κέντρου Θεατρικής Ανθρωπολογίας κ.ά.), καθώς και η πρώτη πειραματική εφαρμογή στην Ελλάδα της διαδικασίας των Ανταλλαγών/Barters, που είναι μία από τις κυριότερες παρακαταθήκες της δουλειάς του Θεάτρου Οντίν και του Εουτζένιο Μπάρμπα.

Στις εργασίες του συνεδρίου είναι προσκεκλημένη η Ρομπέρτα Καρέρι, ηθοποιός του Θεάτρου Οντίν από το 1974. Με αφορμή την προσωπική της διαδρομή στην τέχνη του θεάτρου και τη διαμόρφωση της προσωπικής της τεχνικής, πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο υποκριτικής με τον τίτλο «Ο χορός των προθέσεων», που θα γίνει στις 18/3/2023 – Ώρα 10.00 -13.30. Το Εργαστήριο είναι ανοιχτό για όποιον ενδιαφέρεται και εφόσον το δηλώσει στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας αιτήσεων.

Κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα https://forms.gle/wh9EtiXHDkbXjSgU9 Χώρος εργαστηρίου: DANSARTE, Όθωνος Αμαλίας και 28ης Οκτωβρίου, Πάτρα
Πληροφορίες: esplo@upatras.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments