Πάτρα: Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Η αιμοδοσία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Πάτρα: Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Συνεχίζεται στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει για 4η κατά σειρά χρονιά στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας, σε συνεργασία με την οικογένεια του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου.

Η αιμοδοσία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η αιμοληψία θα γίνεται από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ.

Σκοπός της φετινής προσπάθειας είναι στις πέντε αυτές ημέρες να συγκεντρωθεί η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά ποσότητα αίματος η οποία θα είναι διαθέσιμη χωρίς όρους στους συνανθρώπους μας.

«Οδηγό» σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί το πάντα επίκαιρο μήνυμα του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν και έδινε με αξιοπρέπεια την μάχη για την ζωή, έγραφε: «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

Από το Εικαστικό Εργαστήρι έχουν κατασκευαστεί πήλινα αναμνηστικά τα οποία μαζί με ένα ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Οργανισμού θα δίνονται σε όσους προσφέρουν αίμα.

Υπόλοιπο πρόγραμμα αιμοδοσίας – Πλατεία Γεωργίου
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 10.00 – 13.00 & 17.00 – 20.00
Παρασκευή 10.Φεβρουαρίου 10.00 – 13.00 & 17.00 – 20. 00

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments