Πάτρα: «Φιλί» ζωής για σπάνια χελώνα Καρέτα – Καρέτα ΦΩΤΟ

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, έσωσαν χελώνα, στη Μαρίνα.

Πάτρα: «Φιλί» ζωής για σπάνια χελώνα Καρέτα - Καρέτα ΦΩΤΟ

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό βρέθηκαν προχθές το μεσημέρι οι περαστικοί που έπιναν τον καφέ τους στα παραλιακά στέκια της Μαρίνας της Πάτρας, καθώς έγιναν μάρτυρες επιχείρησης που στήθηκε προκειμένου να σωθεί μια σπάνια χελώνα Καρέτα-Καρέτα.

Την Καρέτα-Καρέτα εντόπισαν στη θάλασσα, κοντά στη Μαρίνα, άνθρωποι του λιμενικού οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον dr Αντώνης Αυγερινός, έδωσε εντολή και ο Δημήτρης Χαλιώτης, αρχηγός των Διασώσεων Σαμαρειτών ΕΕΣ Πάτρας, συντόνισε το  κλιμάκιο με διασώστες βρέθηκαν με τη βάρκα τους ώστε να περισυλλέξουν τη χελώνα.

Πάτρα: «Φιλί» ζωής για σπάνια χελώνα Καρέτα - Καρέτα ΦΩΤΟ

Η χελώνα ήταν ελαφρά τραυματισμένη, καθώς είχε καταπιεί μια μπλε σακούλα -την περνούν για μέδουσα και είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν- που είχε φράξει την αναπνευστική οδό με αποτέλεσμα να χρειαστεί περίθαλψη από ειδικούς.

Κλήθηκαν οι διασώστες ναυαγοσώστες, οι οποίοι είχαν λάβει οδηγίες για περίθαλψη ζωών και συμφώνα με τις οδηγίες του πρωτοκόλλου ΑΡΧΕΛΩΝ -ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας- της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με ειδικό όχημα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου φιλοξενούνται χελώνες σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσαν οι ειδικοί, πρόκειται για σπάνιο είδος Καρέτα-Καρέτα, η οποία είναι μητέρα και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις θα φέρει στον κόσμο 70.000-80.000 αβγά, οπότε η διάσωσή της αποτελεί μεγάλο «παράσημο» για τους ανθρώπους του Λιμενικού, αλλά και τους διασώστες που έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Οι διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση ήταν οι Κωνσταντίνος Τσιρίνης, Χρήστος Παναγιωτοπουλος, Παντελής Κοκμοτός και Ράνια Φωτόπουλου.
Πάντως, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πώς βρέθηκε μία τόσο σπάνια χελώνα στη Μαρίνα της Πάτρας την ώρα που αυτές οι χελώνες βρίσκονται προστατευόμενες σε περιβάλλον που ευνοεί την ωοτοκία.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ