Πάτρα: Φοιτήτριες κατήγγειλαν Καθηγητή Πανεπιστημίου για σεξουαλική παρενόχληση – Τι αναφέρουν

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, αμέσως μόλις έγιναν οι δύο καταγγελίες, διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος του του «άτακτου» σύμφωνα με τα καταγγελόμενα Καθηγητή.

Πανεπιστήμιο Πατρών

Επιμένει στην καταγγελία της η 30χρονη, πλέον, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για καθηγητή που ισχυρίζεται ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά το 2021, και προέβη σε παρενόχληση σε άλλη κοπέλα, 34 ετών, πέρυσι τον Οκτώβριο, επίσης.

Πανεπιστήμιο Πατρών: Καθηγητής κατηγορείται ότι ανάγκασε σε παραίτηση γυναίκα υποψήφια διδάκτορα

Με αφορμή το ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου» πως δεν έγινε καμία καταγγελία στην Εισαγγελία της Πάτρας οπότε από εκεί τέθηκε η υπόθεση στο αρχείο, από το περιβάλλον της πρώτης «παθούσας» -που πια εργάζεται στο εξωτερικό- υπήρξε ενημέρωση ότι αρχικά απέφευγε να δημιουργήσει «θέμα» με τον κατά 35 σχεδόν χρόνια μεγαλύτερό της καθηγητή, λόγω οικογενειακών δεσμών με τους γονείς της! Οταν όμως έφθασε στο «αμήν», είχε παρέλθει το τρίμηνο που απαιτείτο για μήνυση, οπότε και δεν πήγε στην Εισαγγελία.

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν, όμως, ότι η δεύτερη «παθούσα» έχει ήδη κάνει καταγγελία για τα μηνύματα που της έστελνε ο καταγγελλόμενος καθηγητής, ενώ κατέθεσε ως μάρτυρας και για την περίπτωση της 30χρονης.

Στην δεύτερη περίπτωση γίνονται αναφορές για «εργασιακή αυθαιρεσία, προσβολές, απειλές και αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου»!

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, αμέσως μόλις έγιναν οι δύο καταγγελίες, διέταξε την διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των περιστατικών. Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας δηλώνει, προς πάσα κατεύθυνση, ότι για όλα τα ζητήματα λειτουργίας του ΑΕΙ θα υπάρχει έρευνα και απόδοση ευθυνών, αν βέβαια προκύψει κάτι σε βάρος κάποιου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments