Πάτρα: Για δεύτερη ημέρα έξω από το Δημαρχείο πρώην συμβασιούχοι – ΦΩΤΟ

Δεκάδες πρώην συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων τη Δευτέρα 27/03/2023, βρέθηκαν στο Δημαρχείο ζητώντας από τον Κώστα Πελετίδη να τους συνοδεύσει στην Κρήτη για την εκδίκαση της υπόθεσής τους, αλλά εισέπραξαν άρνηση.

Πάτρα: Για δεύτερη ημέρα έξω από το Δημαρχείο πρώην συμβασιούχοι - ΦΩΤΟ

Για δεύτερη ημέρα σήμερα Τρίτη 28/03/2023, βρίσκονται έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας, επί της οδού Μαιζώνος, πρώην συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Πάτρα: Για δεύτερη ημέρα έξω από το Δημαρχείο πρώην συμβασιούχοι - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Για δεύτερη ημέρα έξω από το Δημαρχείο πρώην συμβασιούχοι - ΦΩΤΟ

ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Του Απόστολου Αναστασόπουλου

Εξω από το Δημαρχείο της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος βρέθηκε χθες το πρωί πλήθος πρώην συμβασιούχων εργαζομένων που διεκδικούν με δικαστική απόφαση την παρέκταση αρμοδιοτήτων για να παραμείνουν στη δουλειά μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Οι 8μηνίτες των ετών 2018, 2019 και 2020 είχαν καταθέσει αίτημα τις προηγούμενες ημέρες για να λάβουν τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στην επικείμενη δικαστική τους μάχη στο Πρωτοδικείο του Λασιθίου Κρήτης. Οι 425 πρώην συμβασιούχοι θέλουν να παραμείνουν στη δουλειά, μέχρι να εκδικαστεί η κύρια αγωγή τους που θα εξετάσει το αίτημα μονιμοποίησή τους.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου στήριξαν το αίτημα των εργαζομένων και πήραν απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, η δημοτική αρχή κράτησε διαφορετική στάση, έχοντας ως επιχειρήματα ότι τα ταμεία του Δήμου έχουν «στεγνώσει», αλλά και ότι χρειάζονται πολιτικές διεκδικήσεις για τη μόνιμη εργασία, ενώ επιπλέον αφέθηκαν αιχμές για την επιλογή του τόπου της δίκης.

Χθες το πρωί, πολυπληθής αντιπροσωπεία των εργαζομένων βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας για να ζητήσουν από τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να τους στηρίξει στη δίκη της Κρήτης. Ο δήμαρχος δέχθηκε τους εργαζόμενους στο γραφείο του και άκουσε το αίτημά τους, ωστόσο απάντησε πως δεν θα βρεθεί στο Λασίθι της Κρήτης προς υποστήριξη των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η Επιτροπή Πρώην Εργαζόμενων Κοινωφελούς Προγράμματος 2020 του Δήμου Πατρέων είχε ρίξει «καρφιά» προς τη δημοτική αρχή Πελετίδη για τη στάση που τήρησε στο αίτημά τους.

«Για ακόμα μία φορά, η δημοτική αρχή στάθηκε απέναντί μας. Δικαιολογίες, όπως η οικονομική κατάρρευση του Δήμου, επικράτησαν ξανά. Εχοντας απεμπολήσει πια ο κ. Πελετίδης, κάθε ψήγμα φιλολαϊκού χαρακτήρα, χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία το οικονομικό κομμάτι, ψευδώς υποστηρίζοντας, πως ο Δήμος δεν αντέχει να καλύψει οικονομικά τους πολύ χαμηλούς μισθούς των συμβασιούχων. Να σημειώσουμε πως ο σημερινός μισθός των συμβασιούχων εργαζόμενων ανέρχεται στα 587 ευρώ μικτά , και να προσθέσουμε πως δεν αγγίζει στο ελάχιστο , μισθούς μόνιμων υπαλλήλων του Δήμου, κάτι που μόνο να ευνοήσει τον Δήμο θα μπορούσε» ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι, όπως δηλώνουν, θέλουν μόνο να μείνουν λίγο ακόμα στη δουλειά. «Ακόμα λίγο εργασία, ακόμα λίγες ανάσες ζωής» λένε χαρακτηριστικά.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ