Πάτρα: «Γκέτο» στην πλατεία Αγίας Σοφίας – Φόβος και τρόμος συμμορία ανηλίκων

«Άβατο» θεωρούν τα νέα παιδιά το σημείο τις νυχτερινές ώρες, αφού η εν λόγω ομάδα ανηλίκων -σύμφωνα με καταγγελίες- αναζητά και την παραμικρή «μηδαμινή» αφορμή για να επιτεθεί.

Πάτρα: «Γκέτο» στην πλατεία Αγίας Σοφίας - Φόβος και τρόμος συμμορία ανηλίκων Στο πάνω μέρος της πλατείας Αγ. Σοφίας η κατάσταση ξεφεύγει τις βραδινές ώρες

Συμμορία ανηλίκων 17ετών, μαζί με κάποιους 18άρηδες, έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα.

«Αβατο» θεωρούν τα νέα παιδιά το σημείο τις νυχτερινές ώρες, αφού η εν λόγω ομάδα νεαρών -σύμφωνα με καταγγελίες- αναζητά και την παραμικρή «μηδαμινή» αφορμή για να επιτεθεί.

Ο Πατρινός Θεόδωρος Κ. μίλησε στην «Πελοπόννησο» και μετέφερε μαρτυρίες παιδιών που δεν πλησιάζουν την πλατεία. Οπως λέει «η «συμμορία» κάθεται στο πάνω μέρος, κοντά στην εκκλησία, και θεωρεί «κτήμα» της τον χώρο. Οποιος νεαρός τούς κινήσει την περιέργεια, δέχεται «λεκτική επίθεση», με σκοπό να αντιδράσει και στη συνέχεια, αυτοί να «δράσουν»!

Μετά τα Ψηλαλώνια και την Πλατεία Ελευθερίας, φαίνεται πως και η Αγίας Σοφίας έχει εξελιχθεί σε «γκέτο» ανηλίκων, με την Αστυνομία σίγουρα να έχει δεχθεί καταγγελίες, αλλά να είναι άγνωστο αν και πώς έχει δράσει!

Πάτρα: «Γκέτο» στην πλατεία Αγίας Σοφίας - Φόβος και τρόμος συμμορία ανηλίκων

 

Η πατρινή νομικός, Πάρη Ζαγούρα, θεωρεί ότι η παραβατικότητα των ανηλίκων είναι μέρος της συνολικής παραβατικότητας σε μια κοινωνία και δεν πρέπει να την ξεχωρίζουμε από την συνολική παραβατικότητα και αυτή των ενηλίκων. Οπως επισημαίνει «η συνδρομή από εξειδικευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι πρέπει να είναι οργανικά ενταγμένοι στη σχολική ζωή και κοινότητα είναι σημαντική. Η ενεργοποίηση συλλογικοτήτων (δασκάλων, γονέων, μαθητών) μέσα και σε συνεργατικές δράσεις στην τοπική κοινωνία είναι εξίσου σημαντική Οι πρόθυμοι και ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί δεν αρκούν. Ούτε φθάνουν οι περιστασιακές θετικές πρωτοβουλίες. Χρειάζονται μηχανισμοί αυξημένης μέριμνας σε όλα τα επίπεδα και σε βάθος χρόνου»!

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρίνιο: Η στιγμή που ο εκσκαφέας χτυπά τον άτυχο 24χρονο εργάτη
Άρτα: Θρίλερ με την εξαφάνιση πατέρα και γιου - Πού εστιάζουν οι έρευνες
Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνεργασία με την ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας
kairos