Πάτρα: «Γραμμή άμυνας» για τα δικαστήρια – Τα μέτρα Πλιώτα απέναντι στον κορονοϊό για να μην χάνονται δίκες

Οι οδηγίες του Προέδρου του Αρείου Πάγου για να μη «διασωληνωθούν» τα δικαστήρια Πάτρας και Αιγίου

Πάτρα: «Γραμμή άμυνας» για τα δικαστήρια - Τα μέτρα Πλιώτα απέναντι στον κορονοϊό για να μην χάνονται δίκες

Ο κίνδυνος να αναβληθεί η εκδίκαση αρκετών υποθέσεων, λόγω της ραγδαίας μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Ομικρον, έχει προκαλέσει κινητοποίηση στα δικαστικά καταστήματα της Πάτρας και του Αιγίου και έχει και έχει εκπονήσει σχέδιο για την ενίσχυση των «γραμμών άμυνας» απέναντι στον κορονοϊό.

Η ετοιμότητα είναι προσαρμοσμένη σε πρόσφατη οδηγία – του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος έχει ζητήσει τον καταρτισμό «ευέλικτου» πλάνου στην περίπτωση που νοσήσουν δικαστές και υπάλληλοι (περισσότεροι από τους μισούς).

Στην Πάτρα, ευτυχώς δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα μέχρι στιγμής, ωστόσο το πλάνο είναι έτοιμο αν προκύψει η ανάγκη αναπλήρωσης δικαστών στην έδρα.

Αντίθετα, στο Αίγιο νοσούν ήδη τρεις δικαστές και στην αρχή της εβδομάδας δύο απ’ αυτούς, που μετείχαν στην σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αναπληρώθηκαν από δικαστές της Πάτρας και η δίκη διεξήχθη κανονικά.

Ας σημειωθεί ότι στην Αθήνα η εικόνα είναι διαφορετική (αναβλήθηκαν ή διακόπηκαν αρκετές δίκες) και γι’ αυτό τέσσερα μέλη της αντιπολίτευσης του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ζήτησαν την επανεξέταση των άμεσων επιδημιολογικών δεδομένων και την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων στο πλαίσιο προηγούμενων ΚΥΑ και για διάστημα ενός μηνός…

Τέτοια πίεση, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν υφίσταται στην Πάτρα, άρα ούτε και σκέψη για την υποβολή ανάλογου αιτήματος…

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments