Πάτρα – Η αιώνια φοιτητούπολη: Υποδέχεται εκατοντάδες νέα παιδιά, που επέλεξαν την πόλη για σπουδές – Τι λένε στην «Π»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι πανέτοιμο για να υποδεχθεί πάνω από 4.000 νέους φοιτητές (μαζί με τις μεταγραφές) από διάφορες περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας.

Πάτρα

Πάτρα. Η αιώνια φοιτητούπολη. Η οποία υποδέχεται ήδη εκατοντάδες νέα παιδιά που ετοιμάζονται γι΄ αυτό το νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Γιατί όμως επιλέγουν την πόλη μας για σπουδές; Και ποιες είναι οι πρώτες τους εντυπώσεις από την Πάτρα και το Πανεπιστήμιό της;

Μιλήσαμε με κάποιους «ρούκι» φοιτητές, αλλά και με μια «παλιά καραβάνα» προκειμένου να εντοπίσουμε τους λόγους που ένας μαθητής επιδιώκει να μπει σε μια σχολή στην Πάτρα. Και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν τόσο με το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, όσο και με τον τρόπο ζωής που προσφέρει στη νεολαία η πόλη μας. Με λίγα λόγια, καφεδάκι, ποτό, αλλά και αθλητισμός, όλα σε ένα δυνατό φοιτητικό κοκτέιλ για νέους και νέες από άλλα μέρη της Ελλάδας!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΕΛΗ: «Κοντινές οι αποστάσεις»

Πάτρα

Από τη Λαμία μετακόμισε στην Πάτρα η Παναγιώτα Τσέλη, η οποία θα σπουδάσει Επιστήμη Υλικών. «Επέλεξα την Πάτρα για τις σπουδές μου γιατί γνωρίζω πως η συγκεκριμένη πόλη είναι ιδανική για φοιτητική ζωή, αφενός λόγω των κοντινών αποστάσεων και της σχετικά φθηνής ζωής κι αφετέρου επειδή διαθέτει ένα πολύ καλό Πανεπιστήμιο που θα μου δώσει τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον μου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΤΡΑΔΗΣ: «Ηταν εύκολη επιλογή»

Πάτρα

Με καταγωγή από τη Ζάκυνθο, ο Γιώργος Τετράδης πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος για την επιλογή του να σπουδάσει στην πόλη όπου ο ίδιος γεννήθηκε: «Η επιλογή του να σπουδάσω στην Πάτρα ήταν εύκολη γιατί η πόλη διαθέτει ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και συνδυάζει υψηλή ποιότητα ζωής με σχετικά χαμηλό κόστος διαβίωσης».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΣΑΝΑΣ: «Υψηλό επίπεδο σπουδών»

Πάτρα
«Οταν ήμουν πιο μικρός άκουγα από τα ξαδέρφια μου για τη φοιτητική ζωή της Πάτρας και για το πόσο ωραία περνούσαν. Πλέον, θα τη ζήσω κι εγώ αυτήν την εμπειρία», δήλωσε ο, εξ Αθηνών καταγόμενος, Γιώργος Κουσάνας, ο οποίος μπήκε στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. «Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας παρέχει υψηλό επίπεδο σπουδών και γι΄ αυτόν τον λόγο είμαι χαρούμενος που θα σπουδάσω εδώ», πρόσθεσε ο Γ. Κουσάνας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ: «Η θέα στα Ψηλαλώνια»

Πάτρα
Από το Χαλάνδρι στην Πάτρα ο Δημήτρης Πουλάκης, ο οποίος σπουδάζει στα μέρη μας Επιστήμη Υλικών. «Είναι πολύ όμορφη πόλη. Οι αποστάσεις που έχεις να διανύσεις είναι μικρές και οι προορισμοί κοντινοί και από την πρώτη στιγμή εγώ ένιωσα σαν να είμαι στο σπίτι μου», δήλωσε ο Δημήτρης Πουλάκης και πρόσθεσε: «Η Πάτρα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το πιο ωραίο σημείο είναι τα Ψηλαλώνια. Εχει ωραία θέα, μεγάλη άπλα και τρομερά καφέ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΗΣ: «Μακράν η καλύτερη πόλη»

ΠάτραΜιλήσαμε και με μια «παλιοσειρά», τον Γιώργο Μπαλή, ο οποίος σπουδάζει Ιατρική στην Πάτρα και μάλιστα φέτος θα παίξει και μπάσκετ στην πόλη μας με τον Αίολο Αγυιάς. «Η Πάτρα είναι μακράν η καλύτερη πόλη για έναν φοιτητή. Στην ηλικία μας, άλλωστε, εμείς δεν καθόμαστε και πολύ μέσα (σ. γέλια)», δήλωσε ο καταγόμενος από την Τρίπολη φοιτητής και πρόσθεσε: «Στην Αθήνα δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλον, υπάρχει χάος. Στην Πάτρα αντίθετα μπορείς να κάνεις τα πάντα». Ο Γ. Μπαλής μένει κοντά στο «Τόφαλος» και τα μέρη όπου συχνάζει στον ελεύθερό του χρόνο είναι η Μαρίνα και το Ρίο.