Πάτρα: Η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού, που έγινε το βράδυ της Τρίτης 30 Μαΐου, έξω από το φωταγωγημένο, με πορτοκαλί χρώμα, Δημοτικό Θέατρο, στην πλατεία Γεωργίου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας, παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη.
Η Αντιδήμαρχος στο χαιρετισμό της για την Παγκόσμια Ημέρα και την επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει, σήμερα (Τετάρτη 31 Μαΐου) σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας – ΕΕΑΣΚΠ, σημειώνει:
«Η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας καθιερώθηκε το 2009 και έκτοτε, την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου, κάθε χρόνο, γίνονται εκδηλώσεις, καθώς και η φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Πατρών με τα χρώματα που έχουν επιλεγεί.
Ο σκοπός είναι να σταλεί μήνυμα αφενός στην κεντρική εξουσία ότι θα πρέπει να σκύψει με μεγάλο ενδιαφέρον στους πάσχοντες από την χρόνια αυτή φλεγμονώδη ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, για καλύτερες υπηρεσίες υγείας καθώς και σε ό,τι αφορά στην καθημερινότητά τους, αφετέρου στην κοινωνία μας ώστε να ευαισθητοποιηθεί σε σχέση με τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινότητα των πασχόντων και των οικογενειών τους.
Παράπλευρος στόχος είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση των συνανθρώπων μας για την έγκαιρη διάγνωση μέσα από συμπτώματα που αρχικά συχνά προσπερνάμε, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση της νόσου, εξ αιτίας των συνθηκών της ζωής μας σε κάθε επίπεδο.
Καλή επιτυχία στην σημερινή ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση «Κεφαλαλγία στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας», καλή δύναμη και καλή συνέχεια στην Πρόεδρο και τα μέλη του δραστήριου Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας».

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση και πως θα κάνετε αίτηση
Η Acer χτυπά το MacBook Neo εκεί που πονάει οθόνη 120Hz και διπλάσιες θύρες
Ρεμπέτικη βραδιά στην Κουρούτα – Μια μουσική βραδιά γεμάτη νοσταλγία
Μην πετάτε το νερό από το κλιματιστικό: Οι 3 χρήσεις που θα σας γλιτώσουν χρήματα
Γιατί η Sony δεν βιάζεται καθόλου να βγάλει το PS6 και η απάντηση εκπλήσσει
Ρονάλντο – Χεορχίνα: Ο ιδιωτικός γάμος στο σπίτι και η συγκινητική στιγμή της ευλογίας ΒΙΝΤΕΟ
ΕΕΤΑΑ: Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher παιδικών σταθμών
Meta και Google νικήθηκαν από έναν AI κολοσσό που δεν θα το περιμένε κανείς
