Πάτρα: Η διασταύρωση των σκουπιδιών, καταγγελίες από τους κατοίκους στις οδούς Δορυλαίου και Ταϋγέτου

Αποκρουστική εικόνα στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Ταϋγέτου

Πάτρα

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση!

Ανεβαίνοντας προχθές την οδό Δορυλαίου και κινούμενοι προς το ποδοσφαιρικό γήπεδο των Προσφυγικών, πέσαμε επάνω σε μια αποκρουστική εικόνα λίγο πριν τη συμβολή με την οδό Ταϋγέτου. Και τι δεν υπήρχε ποστιασμένο ακριβώς δίπλα από τους κάδους των σκουπιδιών.

Σκουπίδια-ΠάτραΞερά κλαδιά, μπάζα, απορρίμματα, μέχρι και καρέκλες! Κι ενώ ετοιμαζόμασταν να αναδείξουμε την έλλειψη ενσυναίσθησης – το λιγότερο – από την πλευρά κάποιων πολιτών που μετέτρεψαν τη συγκεκριμένη γειτονιά σε σκουπιδότοπο, ήρθαν και οι αντίστοιχες καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών μας θύμισε ότι είχαμε παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο και πριν από έναν περίπου χρόνο, στον ίδιο ακριβώς χώρο, στη διασταύρωση των οδών Δορυλαίου και Ταϋγέτου δηλαδή, με τη μόνη διαφορά ότι πέρσι αντί για πεταμένες καρέκλες, υπήρχε ένας πεταμένος καναπές.

«Γράψτε κάτι! Δεν αντέχουμε άλλο! Ανοίγουμε τις μπαλκονόπορτες και τα πορτοπαράθυρά μας και βλέπουμε αυτήν την εικόνα! Χώρια η δυσοσμία!», σχολίασε ο Γ.Κ., κάτοικος στη συγκεκριμένη γειτονιά, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κυρία Γεωργία: «Μας κάνει πραγματικά πολύ μεγάλη εντύπωση ότι ενώ έχουμε ειδοποιήσει και τον Δήμο να μαζέψει τα σκουπίδια, τα έχουν αφήσει παρατημένα πολλές ημέρες. Δηλαδή πρέπει να βγούμε στις εφημερίδες και να τους κάνουμε βούκινο για να ανταποκριθούν;».

Υπήρξε, μάλιστα, και μια καταγγελία από έναν νεαρό μοτοσικλετιστή, ο οποίος περνάει καθημερινά από τοι σημείο με τη μηχανή του ότι έχει δει και ποντίκια να τρυπώνουν κάτω από τη σωρό των μπάζων και των σκουπιδιών.

Επικοινωνώντας, πάντως, και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, μας ενημέρωσαν ότι τα απορρίμματα θα μαζευτούν το επόμενο διάστημα και ζήτησαν μικρή υπομονή από τους κατοίκους.