Πάτρα – Η Δώρα Τσάβου κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον έρωτα μέσα από τα «κλικ» της!

Αν και επέλεξε να σπουδάσει κάτι άλλο η αγάπη της, για την φωτογραφία, την βοήθησε να ανακαλύψει πόσο μαγική μπορεί να είναι η λήψη μιας εικόνας με την κατάλληλη φωτογραφική μηχανή την σωστή στιγμή. Έτσι μοίαζει ο έρωτας στην “ψηφιακή εποχή”!

1623778362074
1623778362068

ζευγαρι θεατρακι

Μέσα από τον φακό της κάμερας τα πάντα μεγιστοποιούνται. Ιδιαίτερα τα συναισθήματα! Η μεγιστοποίηση του συναισθήματος μέσα από τη φωτογραφική διεργασία είναι κάτι που κάνει «κλικ» στην ρομαντική μας καρδιά και καταφέρνει να μας θυμίσει πως η καθημερινότητα ξεχειλίζει από έρωτες, χωρισμούς και νιάτα.

Το φωτογραφικό στυλ της Δώρας Τσάβου έχει vibes από την δόνηση των ερωτευμένων και είναι γεμάτο από νοσταλγία. Μέσα από το φωτογραφικό παιχνίδι και την πηγαία έμπνευση, αντιλαμβάνεται τον έρωτα «κοιτώντας» τα ζευγάρια, που παραδίνονται στα συναισθήματα τους.

Απόφοιτη του Παν/μιου Πατρών έχει φωτογραφίσει ανθρώπους στις προσωπικές τους στιγμές. Στιγμές που ποτέ δεν ξέρεις πως θα είναι χαρούμενες ή στενάχωρες!

«Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται»

Αν κάτι το διαφορετικό έχουν οι φωτογραφίες σας είναι το δείχνουν την πραγματική αγάπη. Οι εικόνες σας δίνουν την αίσθηση πραγματικά ερωτευμένων ανθρώπων. Έχουμε καταλάβει καλά την θεματολογία;

“Αρχικά, θέλω να πω πως χαίρομαι πολύ που οι φωτογραφίες μου σας μεταφέρουν κάποιο συναίσθημα, αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός μου. Να μπορώ να επικοινωνώ μέσα από τις φωτογραφίες μου με άλλους ανθρώπους. Ωστόσο ναι, οι περισσότερες απεικονίζουν ζευγάρια που με έχουν κερδίσει με κάποιο τρόπο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως με περιορίζει κιόλας. Άλλωστε, έχω αναρτήσει και εικόνες με οικογένειες, παρέες ακόμα και άτομα μόνα τους”.

1623778362089

Ζευγάρι στην ακρογιαλιά

Οι άνθρωποι που φωτογραφίζετε στις πόλεις είναι τυχαία επιλεγμένοι;

“Ναι, συνήθως δεν τους γνωρίζω και για αυτό προσπαθώ να κάνω λήψεις από συγκεκριμένες οπτικές γωνίες που να μην φαίνονται τα πρόσωπα τους. Δεν θέλω να δημιουργηθεί κανένα ατύχημα και να προδώσω κάποιο παράνομο ζευγάρι (γέλιο). Αυτό το λέω γιατί πολλά ζευγάρια που έχω φωτογραφίσει με έχουν βρει μέσα από tag που μου κάνουν άλλες σελίδες, οπότε προσέχω μην γίνει κανένα τρελό και με κυνηγήσουν μετά. Πάντως, να τονίσω πως δεν έχω κανένα παράπονο από όσους μου έχουν στείλει, όλα τα σχόλια ήταν καλοπροαίρετα και πολλά από αυτά με έχουν συγκινήσει”.

Έχετε πάντα την κάμερα σας μαζί;

“Προσπαθώ να μην το παρακάνω και να την έχω πάντα μαζί μου, γιατί μου αρέσει τόσο που ‘’χάνομαι’’ λίγο και δεν αφοσιώνομαι στην βόλτα μου, κατά ένα μεγάλο ποσοστό όμως την έχω μαζί”.

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με τις φωτογραφίες;

“Νομίζω πως ήρθε κάπως από μόνο του. Όταν κάτι με άγγιζε ήθελα να το φυλάξω με κάποιο τρόπο και το μόνο μέσο εκτός από το μυαλό μου, ήταν η φωτογραφία. Και επειδή δε θέλω να πω ότι έγινε τυχαία, γιατί δε πιστεύω στη τύχη, πιστεύω πως όλα αυτά σε συνδυασμό με έκαναν να ασχοληθώ με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά”.

1623778362082 Το Instagram είναι ένα μέσο παρά πολύ ενδιαφέρον σε ότι αφορά τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και το πώς παρουσιάζονται. Παρασύρεστε από την συλλογή των like;

“Όχι καθόλου, για αυτό άλλωστε έχω αφήσει και δεν έχω διαγράψει κάποιες φωτογραφίες με πολύ λιγότερα like από άλλες. Βέβαια σίγουρα θα καταλάβω πως οι φωτογραφίες με τα περισσότερα like για κάποιο λόγο έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον περισσότερων ανθρώπων, αλλά μέχρι εκεί”.

Με τι άλλο ασχολείστε;

“Έχω σπουδάσει Επιστήμη των Υλικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά αυτή τη περίοδο δουλεύω σε μια κατασκευαστική εταιρεία στην Αθήνα που μένω μόνιμα τώρα αλλά και πριν τα φοιτητικά μου χρόνια”.

Ποια είναι η σχέση σας με την Πάτρα;

“Η αλήθεια είναι πως όταν ακούω τη λέξη “Πάτρα” μόνο όμορφες αναμνήσεις μου έρχονται στο μυαλό. Την πόλη αυτή τη γνώρισα λόγω της σχολής και την αγάπησα λόγω των ανθρώπων που γνώρισα καθώς και τις μοναδικές στιγμές που έζησα μαζί τους. Ό,τι και να γίνει στο μέλλον, θα νιώθω ευγνωμοσύνη που σε αυτή τη πόλη έμαθα να αγαπώ, να τολμώ και να διεκδικώ αυτό που θέλει η καρδιά μου”.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

pizap 74
Δεξίωση Πρεσβείας ΗΠΑ 7d3
koygias
pizap 72