Πάτρα: Η ενημέρωση του Δήμου για τη… «ζούγκλα» του διπλοπαρκαρίσματος

Ο Δήμος Πατρέων τονίζει σε ανακοίνωσή του πως για τον έλεγχο του διπλοπαρκαρίσματος και πολλών άλλων, ανάλογων παραβάσεων, την αποκλειστική αρμοδιότητα έχει η Τροχαία.

Πάτρα: Η ενημέρωση του Δήμου για τη... «ζούγκλα» του διπλοπαρκαρίσματος Καθημερινά, πολλά αυτοκίνητα στην Πάτρα παρκάρουν ακόμα και σε φανάρια των δρόμων

Για τις συνθήκες «ζούγκλας» που επικρατούν στην πόλη και ειδικότερα, στο κέντρο, με το διπλοπαρκάρισμα να αποτελεί πλέον… τρόπο ζωής, τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων.

Η «ζούγκλα» του διπλαπαρκαρίσματος

Σκέψη και βαθύς προβληματισμός επικρατεί σε ενεργούς πολίτες της Πάτρας -που δραστηριοποιούνται ομαδικά και στο διαδίκτυο- βλέποντας «ζούγκλα» με τα αυτοκίνητα στην πόλη, που παρκάρουν ακόμα και σε φανάρια, την ώρα που οι τοπικές Αρχές δείχνουν «τεράστια ανοχή και κανένας σχεδιασμός διαφυγής από το πρόβλημα δεν διαφαίνεται», όπως υποστηρίζουν.

Το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα, στο ευρύτερο κέντρο της Πάτρας, φαίνεται να έχει πάρει μορφή «χιονοστιβάδας» και εκτιμάται πως σε λίγο καιρό για να κυκλοφορούν οι πεζοί θα πρέπει να πατούν πάνω σε αυτοκίνητα, ειδικά όταν θέλουν να διασχίσουν διαβάσεις δρόμων.

Πάτρα: «Ζούγκλα» το κέντρο με τριπλοπαρκαρισμένα!

«Πλέον, έχουν καταργηθεί στην κυριολεξία οι απαγορεύσεις στάθμευσης. Βλέπουμε αυτοκίνητα σταθμευμένα σε διαβάσεις πεζών, διπλοπαρκαρισμένα το ίδιο, σε ράμπες ΑμεΑ, σε χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, σε εκκλησίες, σε απαγορευτικά κλινικών, νοσοκομείων, τραπεζών, δημοσίων υπηρεσιών, σε πλατείες, πεζοδρόμια, σε γωνίες δρόμων κλείνοντας τελείως τα πεζοδρόμια, ακόμα και τριπλοπαρκαρκαρισμένα. Πια, ο οδηγός ψάχνει να βρει χώρο να παρκάρει… όπου να’ ναι. Η άναρχη οδική συμπεριφορά στην πόλη μας, έχει φτάσει σε σημείο να καταλαμβάνει ακόμα και διαβάσεις με φωτεινούς σηματοδότες. Επαναλαμβάνω ότι στην Πάτρα, πλέον, παρκάρουν όπου χωράει το ΙΧ. Ζούγκλα…» περιγράφει στην «Πελοπόννησο» την κατάσταση ο Ανδρέας Αποσκίτης.

Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το ότι δεν υπάρχει καμία συστολή, μπροστά στα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κανένας φόβος.

«Σα να μην υπάρχουν. Σα να μην υπάρχει Αστυνομία. Σα να μην υπάρχει Τροχαία. Ζούμε σε μια πόλη, όπου ο άνθρωπος αισθάνεται και συμπεριφέρεται, απαλλαγμένος από τη νομοθεσία. Πώς να μη γίνει θηρίο; Σε αυτό φέρουν τεράστια ευθύνη οι Αρχές» σημειώνει στην «Π» ο κ. Αποσκίτης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρεών

Πρώτον: Ο Δήμος είναι υπέρ της αυστηρής τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Δεύτερον: Για τον έλεγχο του διπλοπαρκαρίσματος και πολλών άλλων, ανάλογων παραβάσεων, την αποκλειστική αρμοδιότητα έχει η Τροχαία.

Τρίτον: Ο Δήμος Πατρέων, έχει επανειλημμένα απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για την αποφυγή του διπλοπαρκαρίσματος, αλλά και αίτημα προς την Τροχαία για λήψη μέτρων.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Πατρέων, έχει πάρει σειρά μέτρων για την διευκόλυνση των συμπολιτών μας στο κέντρο της πόλης, όπως:

-Σχεδόν δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση στους δρόμους του κέντρου.
-Δωρεάν χώροι στάθμευσης 1.000 θέσεων στην παραλιακή ζώνη, με δωρεάν λεωφορείο του Δήμου, που μεταφέρει τους οδηγούς και επιβάτες των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης (Γούναρη, Αγίου Νικολάου). Επίσης, στην βόρεια πλευρά, δωρεάν πάρκινγκ στην Αθηνών – Νόρμαν (ΟΣΕ).

Ξεκινάει επίσης, το έργο «Ανάπτυξη Έξυπνων Λύσεων Διαχείρισης και Ενημέρωσης των Πολιτών για Έξυπνες Θέσεις Στάθμευσης, Κυκλοφοριακή Κίνηση και Έξυπνες Στάσεις».

Τέλος, είναι γνωστό, ότι ο Δήμος, σύντομα ολοκληρώνει ένα νέο, σύγχρονο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η υλοποίηση του οποίου, θα δώσει σημαντική βοήθεια στη λειτουργία της πόλης μας.

Αυτό που θα δώσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης, είναι ένα σύγχρονο, δωρεάν σύστημα συνδυασμένων μέσων μαζικής μετακίνησης (προαστιακός, αστική συγκοινωνία), με πυκνά δρομολόγια.

Σ’ αυτόν τον δρόμο η Δημοτική Αρχή θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, για να παραμεριστούν τα εμπόδια που υπάρχουν από τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ