Πάτρα: Η καταγγελία του ΚΚΕ που έφερε αναστάτωση – Ο εξωσχολικός, ο μαθητής και μία προσαγωγή – Τι συνέβη

Η ιστορία πίσω από την καταγγελία του ΚΚΕ.

Πάτρα

Αναστάτωση προκάλεσε η καταγγελία που απέστειλε το ΚΚΕ για προσαγωγή μαθητή, ο οποίος όπως έγραφε συμμετείχε σε κατάληψη για τα Τέμπη. Όμως, σε επικοινωνία που είχε το pelop.gr με την Αστυνομία, τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ προσήχθησαν από την αστυνομία δύο μαθητές  γυμνασίου, ο ένας εκ των δύο πρόεδρος του 15μελούς στο 4ο Γυμνάσιο Πάτρας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Πάτρα: Επεισόδιο στο 5ο Γενικό Λύκειο για… προσωπικές διαφορές – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Όπως σημειώνεται: “Είναι απαράδεκτο την ώρα που όλη η χώρα βράζει από αγανάκτηση και οργή για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα, που η νεολαία πλημμυρίζει τους δρόμους, ζητώντας δικαίωση για όλους αυτούς τους νεκρούς, η κυβέρνηση και η αστυνομία να συλλαμβάνει μαθητές.

Είναι ντροπή να οδηγούνται στο τμήμα παιδιά του Γυμνασίου επειδή διεκδικούν μαζί με τους συμμαθητές τους, τη νέα γενιά να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι αιτίες της τραγωδίας στα Τέμπη”.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Έχει ήδη πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην κυβέρνηση, για να αφεθούν ελεύθεροι, από τον βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο και στη Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

«Πάτρα Ενωμένη» για το επεισόδιο στο 5ο ΓΕΛ: «Kαταδικαστέα η απαράδεκτη εμπλοκή του Δημάρχου»

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι μαθητές, που με ευθύνη της κυβέρνησης κρατούνται στο τμήμα!

Η τρομοκράτηση των μαθητών και η ποινικοποίηση των αγώνων τους δεν θα περάσει!”.

Όμως, τελικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μιλώντας στο pelop.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χάρης Τσιτσικάς δίνει μία άλλη εικόνα. Και αυτό γιατί το περιστατικό δεν αφορά μαθητή, αλλά έναν εξωσχολικό ο οποίος επιτέθη λεκτικά στον διευθυντή του σχολείου.

Πάτρα

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Τσιτσικά, ο διευθυντής κάλεσε την αστυνομία, η οποία ουδέποτε μπήκε στον χώρο του σχολείου, αλλά  οδήγησε τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο στο αστυνομικό τμήμα. Τελικά, δεν έγινε καμία μήνυση.

Ο κ. Τσιτσικάς, εκφράζει την ενόχλησή του αλλά και την ενόχληση της Ένωσης γενικότερα, για το τρόπο που παρουσιάστηκε το περιστατικό και σημειώνει χαρακτηριστικά: “Καλό θα είναι κάποιοι να μην εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων και να εκμεταλλεύονται μία εθνική τραγωδία όπως αυτή των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες” λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: “Ούτε και να συγκεντρώνονται έξω από αστυνομικά τμήματα μέσα στα οποία υπάρχουν εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για δήθεν σύλληψη μαθητή. Η τοπική αστυνομία έχει δώσει εξετάσεις, ουδέποτε δεν έχει προχωρήσει σε σύλληψη μαθητή και η ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζονται τα περιστατικά των σχολείων είναι δεδομένη”.

Από την  πλευρά του, ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Κώστας Γιαννόπουλος σημειώνει πως επρόκειτο για παλαιό μαθητή του σχολείου και πλέον εξωσχολικό, ο οποίος αρχικά επιτέθηκε στον διευθυντή, ενώ μετά αποχώρησε. Τότε και ενώ ο διευθυντής προσπαθούσε να κανονίσει τις διαδικασίες για τηλεκπαίδευση, καθώς το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, ένας μαθητής, επιτέθη λεκτικά στον διευθυντή και σε άλλους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να οδηγηθεί μαζί με την μητέρα του στο αστυνομικό τμήμα. Σημειώνεται όπως τόνισε και ο κ. Γιαννόπουλος πως δεν υπήρξε καμία σύλληψη.