Πάτρα: Η πρώτη μέρα στο Mega Κέντρο

image 625534

Σειρά και φιλικό περιβάλλον… Η «Π» βρέθηκε στο νέο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας με το άνοιγμα της πρώτης μέρας. Καταγράψαμε την διαδικασία και την εμπειρία πολιτών που εμβολιάστηκαν, οι οποίοι δηλώσαν ικανοποιημένοι.

Μια πινακίδα που συναντήσαμε στην Ακτή Δυμαίων, κοντά στην οδό Ανθείας, μας προετοίμασε ότι πρέπει να μπούμε στη χερσαία λιμενική ζώνη για να φτάσουμε στο χώρο. Εντός της ζώνης οδηγήσαμε στην αριστερή πλευρά του δρόμου, ο οποίος χωρίζεται σε δύο λωρίδες (δεξιά για την επιβίβαση στα πλοία καθώς η ζωή του λιμανιού συνεχίζεται κανονικά). «Δεν μπορείτε να σταματήσετε μπροστά στο εμβολιαστικό κέντρο. Εχει πάρκινγκ δεξιά…» μας συνέστησαν στελέχη του Λιμενικού. Το ίδιο μας είπαν κάποιοι από το βοηθητικό προσωπικό του κέντρου.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Λίγο πριν τις 8:00 το πρωί άνοιξαν οι πόρτες του εμβολιαστικού κέντρου για να δεχτούν τους πολίτες (με ραντεβού). «Παρακαλώ να έχετε την ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ και το παραπεμπτικό ή το μήνυμα στο κινητού σας…» ζητούσαν οι εργαζόμενοι στην κεντρική είσοδο. Με ελάχιστη ή και καθόλου αναμονή, ανάλογα με το πώς κυμαινόταν η προσέλευση, οι πολίτες προωθούνταν στο εσωτερικό. Γινόταν θερμομέτρηση και στη συνέχεια προσέγγιζαν την γραμματεία για να τσεκάρουν τα στοιχεία τους και να δώσουν ένα συνοπτικό ιατρικό ιστορικό τους.

ΑΝΕΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Στην συνέχεια μετέβαιναν στο σημείο αναμονής μέχρι να έλθει η σειρά τους να εμβολιαστούν. Μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εξωτερικά.

Μετά τον εμβολιασμό τους οι πολίτες περίμεναν σε άνετους χώρους μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος που απαιτείται, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις ή παρενέργειες. Σε διαρκή κίνηση ήταν η επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Μαρία Κουράκου, η οποία διοικεί το εμβολιαστικό κέντρο.

ΠΗΓΑΝ ΜΑΖΙ

Ο Γιάννης Μανωλόπουλος συνόδευε τη σύζυγό του στον εμβολιασμό. Ηταν από τους πρώτους πολίτες που εμβολιάστηκαν στο νέο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας. «Είχαμε ραντεβού 8:30. Μας έκαναν το εμβόλιο στις 8:15 (σ.σ. βρίσκονταν στο χώρο νωρίτερα και δεν υπήρχε άλλος πιο μπροστά)…».

Ρωτήσαμε αν ο χώρος ήταν φιλόξενος στο διάστημα που παρέμεινε. «Ηταν πολύ άνετα… Ζήτησαν το ιστορικό των φαρμάκων. Εκανε το εμβόλιο και μετά κάθισε για ένα τέταρτο. Της έδωσαν και κάποιες συμβουλές…» μας απάντησε.

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ

Περίπου στις 9:30 υπήρξε μια πύκνωση στους προσερχόμενους για εμβολιασμό. Το βοηθητικό προσωπικό του κέντρου φρόντιζε για να κρατηθεί η σειρά προτεραιότητας και να διατηρούνται οι αποστάσεις. «Μας εξυπηρετεί πολύ. Είναι όλα μια χαρά…» σχολίασε συμπολίτισσα που περίμενε να έλθει η σειρά της στην Επιχείρηση «Ελευθερία». «Δεν φοβάστε για το εμβόλιο με αυτά που ακούτε;» ρωτήσαμε. «Για ποιο λόγο;» μας απάντησε αυθόρμητα η συμπολίτισσα που περίμενε

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Στο κέντρο εμβαδού 3.100 τ.μ. υπάρχουν 16 εμβολιαστικές γραμμές, όπου καθημερινά θα διενεργούνται 900 εμβολιασμοί, ενώ σε μηνιαία βάση θα φθάνουν τους 23.500. Από χθες το πρωί, λειτούργησαν οι πρώτες οκτώ εμβολιαστικές γραμμές του ενός τομέα, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου θα προστεθούν και οι υπόλοιπες οκτώ. Το κτίριο βρίσκεται στη νότια πλευρά του λιμανιού και μακριά από τα σημεία άφιξης και αναχώρησης των επιβατών και των οχημάτων. Η ροή στην προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό χθες ήταν ομαλή μέχρι το απόγευμα.

Μ. Βασιλάκης (Από την σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Πελοπόννησος”)

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ