Πάτρα: Η πρόβλεψη της ΕΛΑΣ για τις συναθροίσεις σε σκάλες και η Νέα Σμύρνη

image 623314

Αυτό που με μαθητική ακρίβεια πρόβλεψε η τοπική ΕΛΑΣ ήδη συμβαίνει. Η διασπορά των ατίθασων νιάτων σε πρόχειρους, υπαίθριους χώρους αναψυχής είναι γεγονός. Η εν λόγου εξέλιξη προβλέφθηκε όταν η ΕΛΑΣ καθημερινά πιεζόταν να «εκκαθαρίσει» τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, όπου κάθε βράδυ συγκεντρώνονταν 250-300 άτομα & εθεωρείτο η μαζική παρουσία τους ως εν δυνάμει εστία μετάδοσης του κορονοϊού.
 Οντως πίεση ασκήθηκε, μόνο που συνέβη αυτό που αναμενόταν. Κάποιες άλλες σκάλες και κάποιοι άλλοι ανοικτοί χώροι θα αποτελούσαν το επόμενο πεδίο αναψυχής. Ηδη οι νεολαίοι έχουν «μετακομίσει» στις σκάλες της Πατρέως, ενώ συνωστισμός παρατηρείται  & στα Υψηλά Αλώνια και ιδίως πέριξ του ηλιακού ρολογιού.
Η νέα πραγματικότητα έχει οδηγήσει την ΕΛΑΣ σε αναπροσαρμογή  του σχεδιου της, αν και δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μετά τις ρητές εντολές του αρχηγού της ΕΛΑΣ Μανώλη Καραμαλάκη. Ως δύναμη αποτροπής συνωστισμού λειτουργούν περιπολικά της ΕΛΑΣ που σταθμεύουν στις σκάλες της Αγίου Νικολάου και Πατρέως. Ταυτόχρονα, γίνονται και έλεγχοι στο πλαίσιο του δυνατού.
Πέραν τούτων, άλλα περιθώρια αστυνόμευσης και δράσης δεν υπάρχουν, γιατί η «’άνωθεν» διαταγή είναι κατηγορηματική :« Μακριά από τους νεολαίους οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ και τα ΜΑΤ. Δεν επιτρέπεται δια….ροπάλου η οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε αντιπαραθέσεις…».
Τα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Σμύρνη έχουν αλλάξει την στάση της Αστυνομίας, που περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή η το πολύ-πολύ παρεμβαίνει χλιαρά…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

216283010 365313098296738 4905274864522951388 n
ΜΗΧΑΝΗ
AMBROSIOS
kafsonas 2