Πάτρα: Ημερίδα για τη συμβολή του αθλητισμού στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας

Θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 στο My Way Hotel & Events (Λεωφ. Όθωνος-Αμαλίας 16) στις 18:00.

Ημερίδα

Ο Οργανισμός της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η συμβολή του αθλητισμού στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 στο My Way Hotel & Events (Λεωφ. Όθωνος-Αμαλίας 16) στις 18:00. Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών (ΙΟΠ), ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών (ΝΟΠ), η Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (ΝΕΠ), η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣΑ), η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η συνεισφορά τόσο του αθλητισμού, όσο και του τουρισμού στην οικονομική αναζωογόνηση των περιοχών υποδοχής, το βελτιωμένο προφίλ του αθλητισμού αλλά και των αθλητικών γεγονότων διεθνώς, καθώς επίσης και τα οφέλη που προσφέρει η σωματική άσκηση στην υγεία, είναι μερικές από τις νέες τάσεις οι οποίες ωθούν στη διασύνδεση της αθλητικής δραστηριότητας μιας περιοχής με την οικονομική της ανάπτυξη. Επιπλέον, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα προσφέρουν συνήθως μακροχρόνια οφέλη στην κοινότητα υποδοχής των επισκεπτών μέσω της δημιουργίας νέων, ή της βελτίωσης υπαρχόντων υποδομών και της αύξησης των τουριστικών ροών. Παράλληλα, ο τουρισμός λειτουργεί ως  αρωγός  στον  αθλητισμό,  προσφέροντας  την ευκαιρία σε αθλήματα που δεν είναι και τόσο δημοφιλή να ενισχύσουν τη δημοτικότητα τους.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος του αθλητισμού στην τοπική οικονομία, η έννοια του αθλητικού τουρισμού και των προοπτικών εξέλιξής του στην οικονομία ως αναδυόμενη βιομηχανία, καθώς και να εξεταστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιδράσεις των αθλητικών εκδηλώσεων σε μια περιοχή συμπεριλαμβανομένων των φιλάθλων και των επιχειρήσεων. Θα προκύψουν γενικά και ειδικά συμπεράσματα ενώ πρόκειται να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις.

Ημερίδα

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2610 312 530. Δωρεάν εγγραφές εδώ.