Πάτρα – Καιρός: Με βροχές το Σάββατο και σποραδικά έως την Τετάρτη, αλλά μετά μπαίνει η Άνοιξη με 25άρια!

Ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος, έπεσε μέσα με ακρίβεια για τη βροχή της Πέμπτης και για αύριο η πρόγνωσή του αναφέρει άστατο καιρό.

Πάτρα - Καιρός: Με βροχές το Σάββατο και σποραδικά έως την Τετάρτη, αλλά μετά μπαίνει η Άνοιξη με 25άρια!

Βροχερό αναμένεται το Σάββατο στην Πάτρα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος, έπεσε μέσα με ακρίβεια για τη βροχή της Πέμπτης και για αύριο η πρόγνωσή του αναφέρει άστατο καιρό.

«Αναμένονται βροχές, τοπικά ισχυρές, και ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία το ύψος θα φτάσει τα 40 χιλιοστά. Για την Πάτρα, μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια. Θα δείξουμε τη χρονική εξέλιξη της ισχύς των ανέμων, της βροχόπτωσης και της θερμοκρασίας 10 χιλιόμετρα πέριξ της Πάτρας» είπε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Πιο αναλυτικά ανέφερε για το Σάββατο και τις επόμενες ημέρες:

«Την Παρασκευή, από τις 18.00 έως τα μεσάνυχτα (κυρίως 20.00 έως 22.00) θα έχει ασθενείς βροχές 5-10 χιλιοστών. Από τα μεσάνυχτα έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου θα ρίξει 10-15 χιλιοστά και από τις 06.00 έως τις 12.00 θα ρίξει 5-10 χιλιοστά βροχής με πιθανότητα επιβεβαίωσης από 80 έως 100%. Συνολικά θα ρίξει 25-35 χιλιοστά βροχής.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα θα εξασθενίσουν και θα σταματήσουν τα φαινόμενα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα έχουμε ξαστεριά.  Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει 14-15 βαθμούς στην Πάτρα.

Την Κυριακή, αρχικά προβλέπονται αυξημένες συννεφιές με ασθενείς τοπικές βροχές 5-10 χιλιοστών. Μετά το μέσο της ημέρας θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια και ξαστεριά. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 13-14 βαθμούς και θα είναι η ψυχρότερη ημέρα.

Τη Δευτέρα θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 16 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχουμε αυξημένες συννεφιές και δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές 5-7 χιλιοστών ανά ημέρα. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Από την Πέμπτη θα σταματήσουν τα φαινόμενα και αυτό δείχνει ότι η θερμοκρασία θα βρεθεί σε περαιτέρω άνοδο φτάνοντας τους 22 βαθμούς».

Η ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Από το Σάββατο θα πνέουν νοτιοδυτική ασθενείς άνεμοι 2-3 Μποφόρ μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαρτίου.  Την Τρίτη ενισχύονται στα 3-4 Μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση την Τετάρτη και την Πέμπτη έως τα 5 Μποφόρ.

Από την επόμενη Παρασκευή θα εξασθενίσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι. Από τις 13 Μαρτίου θα επανέλθει ο βοριάς. Αρα συμπεραίνεται ότι το πρώτο δεκαήμερο του μηνός θα είναι πιο υγρό και ψυχρό σε σχέση με το δεύτερο 10νθήμερο που οι θερμοκρασίες θα είναι πιο θερμό και ξηρό με τις θερμοκρασίες να φτάνουν ακόμα και τους 25 βαθμούς!

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments