Πάτρα: Κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο 

Η ανακοίνωση – κάλεσμα των Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας.

Πάτρα

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, μέσα από ανακοίνωση – κάλεσμα τους αναφέρουν τα εξής:

 

Το προηγούμενο διάστημα ψηφίστηκε στη βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης για την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ ,βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στην εμπορευματική λειτουργία των νοσοκομείων ,στα οποία οι ασθενείς -πελάτες θα καλούνται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων: ιδιώτες που θα χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αυτοί που θα χρησιμοποιούν τα απογευματινά χειρουργεία γιατί θα το βλέπουν ως διέξοδο να μπορούν να χειρουργήσουν λόγω των κλειστών αιθουσών το πρωί και της πίεσης από τους διευθυντές και οι υπόλοιποι που θα εργάζονται σε υπερεντατικοποιημένους ρυθμούς, με συνεχείς μετακινήσεις και πετσοκομμένους μισθούς.

Επόμενο βήμα για το υπουργείο είναι η απόλυση των συμβασιούχων, εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όλα αυτά τα χρόνια και που κυνικά ο υπουργός τους παρέπεμψε στην εστίαση. Άλλωστε είχε εγκριθεί και στο ΠΓΝΠ η απόδοση των υπηρεσιών αυτών σε ιδιώτες ωστόσο καθυστέρησε ελέω πανδημίας, ένα ακόμη δείγμα περαιτέρω ιδιωτικοποίησης.

Τελευταία χρονικά εξέλιξη ήταν και η σύσταση από την πλευρά του ΚΕΣΥ επιτροπής αξιολόγησης για την έναρξη ειδικότητας, βάζοντας έναν παραπάνω φραγμό για τους νέους συναδέλφους ,υποβαθμίζοντας περαιτέρω την εκπαίδευσή τους και το πτυχίο.
Σα να μην έφταναν αυτά ,η ενίσχυση των νοσοκομείων της περιοχής είναι αναιμική με τις ελάχιστες θέσεις που προκηρύχτηκαν να μην καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν.

Αυτό το μαρτυρούν οι τεράστιες αναμονές για μια επέμβαση, οι αναμονές για ραντεβού στα τακτικά ιατρεία και οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού. Για το υπουργείο ,αναμένεται ο νέος υγειονομικός χάρτης με συγχώνευση ΥΠΕ (συγκεκριμένα της 6ης),κλείσιμο και συγχώνευση νοσοκομειακών δομών. Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση, στις 21 Μάη συμμετέχουμε στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ .

Απεργούμε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Δεν ανεχόμαστε διαφορετικές συνθήκες περίθαλψης VIP ασθενών ενάντια στα επιστημονικά μας κριτήρια με την πλειοψηφία των ασθενών να υπόκεινται σε πολύωρες αναμονές για μια εξέταση, μακροχρόνιες αναμονές για ένα χειρουργείο ή μια διαγνωστική εξέταση.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια που εξανεμίζει τον μειωμένο μισθό μας κατά 40% συγκριτικά με το 2009, εξαιτίας των μνημονίων και των περικοπών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Απεργούμε ενάντια  στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων. Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε 500.000 ευρώ κάθε μέρα για να περιπολεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά θάλασσα για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών.
Προσπερνάμε τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, όπως έκαναν δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία του δημοσίου, πολλά Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ στις 17 Απρίλη, όπου η πλειοψηφία των δυνάμεων που συμμετέχουν καταψήφισαν την απεργία ,ορίζοντας άλλη για τις 21 Μάη διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους και συμβάλλοντας στον εκφυλισμό των κινητοποιήσεων.

Διεκδικούμε:

Όχι στην «απογευματινή» επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.

Ικανοποίηση εδώ και τώρα των μισθολογικών μας αιτημάτων. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού εργαζόμενου.

Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία. Κατάργηση όλων των πληρωμών, (άμεσων και έμμεσων) των ασθενών.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 πμ ΣΤΟ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές: Πάρτι σε ξενοδοχεία και ληστείες εκτός Πατρών!

Πάτρα: Πέθανε ξαφνικά ο επιχειρηματίας Ανδρέας Ρηγόπουλος – Ηταν πατέρας δύο παιδιών

Εμπραχίμ Ραϊσί: Ο ιμάμης ήταν ζωντανός για μια ώρα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Ζητά εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς