Πάτρα – Καραμανδάνειο: Μόλις δύο αιτήσεις για τις τέσσερις θέσεις αναισθησιολόγων

Αν το υπουργείο Υγείας δεν θεσπίσει κίνητρα, δύσκολα θα υπάρξει ανταπόκριση από αναισθησιολόγους για το Καραμανδάνειο.

Πάτρα - Καραμανδάνειο: Μόλις δύο αιτήσεις για τις τέσσερις θέσεις αναισθησιολόγων

Μόλις δύο αναισθησιολόγοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους για πρόσληψη στο Αναισθησιολογικό Τμήμα στο  Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, παρ’ ότι η προκήρυξη ήταν για τέσσερις γιατρούς.

Πλεύρης στην «Π» για αναισθησιολόγους στο Καραμανδάνειο Πατρών

Την περασμένη Παρασκευή έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και αποδείχτηκε το μειωμένο ενδιαφέρον που υπάρχει.
Κι αυτό είναι σε γνώση του υπουργείου Υγείας, όπως προκύπτει και από τη δήλωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη στον απεσταλμένο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και του pelop.gr στη ΔΕΘ, Απόστολο Αναστασόπουλο. «Δυστυχώς δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις θέσεις που προκηρύσσουμε. Κάνουμε προσκλήσεις και δεν βλέπουμε αποτέλεσμα. Μας απασχολεί το θέμα, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους ίδιους τους γιατρούς. Θα δούμε μετά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη αν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον αναισθησιολόγοι για τις θέσεις».

Πάτρα - Καραμανδάνειο: Μόλις δύο αιτήσεις για τις τέσσερις θέσεις αναισθησιολόγων

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «Π» ο διοικητής του νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος οι δύο αιτήσεις που έγιναν αφορούν τη θέση Επιμελητή Α΄ και η άλλη τη θέσης του διευθυντή. Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για τις άλλες δύο θέσεις που είναι για Επιμελητή Β. Αυτομάτως αυτό σημαίνει διαιώνιση του προβλήματος, καθώς το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με δύο αναισθησιολόγους.

«Εχουμε κάνει ήδη συζητήσεις με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας να διαβιβάσει το πρόβλημα στο υπουργείο και μήπως αλλάξουμε τις δύο αυτές θέσεις από Επιμελητή Β΄ σε Επιμελητή Α΄ ή τουλάχιστον τη μία, ώστε να έχουμε ανταπόκριση. Διαφορετικά είναι δύσκολο να τις καλύψουμε. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και νέοι γιατροί δεν πάνε να αναλάβουν καθήκοντα σε ένα υποστελεχωμένο παιδιατρικό αναισθησιολογική τμήμα» προσθέτει ο κ. Αθανασόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τις δύο θέσεις για τις οποίες υπήρξε ανταπόκριση η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου. «Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι ταχύτατες επομένως πιστεύω ότι εντός του Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο θα αναλάβουν καθήκοντα» εκτιμά ο κ. Αθανασόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα οι ανάγκες του νοσοκομείου καλύπτονται από τους τρεις μετακινούμενους αναισθησιολόγους, δύο από τον «Αγιο Ανδρέα» και μία από το ΠΓΝΠ και από τον αναισθησιολόγο που μετακινείται δύο φορές την εβδομάδα από την Κόρινθο.

Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχο είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας. Τις προηγούμενες ημέρες έκλεισαν τα χειρουργεία για τις τακτικές επεμβάσεις των παιδιών ελλείψει αναισθησιολόγων.
Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να θεσπίσει κίνητρα, ώστε να υπάρξει ανταπόκριση.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Ανθεί πάλι το παράνομο σεξ - Κίνδυνος λουκέτων οίκων ανοχής λόγω ακρίβειας
Πάτρα: Αύριο, Τετάρτη, η εκδήλωση για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Επίσκεψη Μητσοτάκη: Ακυρώνει Ναύπακτο, έρχεται με ατζέντα έργων στην Πάτρα
Αυτά προτείνει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για την εξοικονόμηση ενέργειας - Παρεμβάσεις με ή χωρίς κόστος