Πάτρα: Κατεπείγουσα συνάντηση με Πλεύρη – Γκάκα για το Καραμανδάνειο ζητά ο Πελετίδης

Το περιεχόμενο επιστολής του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα, για το Καραμανδάνειο.

Πάτρα: Κατεπείγουσα συνάντηση με Πλεύρη - Γκάκα για το Καραμανδάνειο ζητά ο Πελετίδης

Κατεπείγουσα συνάντηση ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Γκάγκα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών.

Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς τα ήδη γνωστά προβλήματα στη λειτουργία του, για τα οποία πραγματοποιήθηκε και μεγάλη κινητοποίηση δεκάδων φορέων της πόλης μας, δεν έχουν επιλυθεί.

Συγκεκριμένα, παραμένει ως άμεσο ζήτημα προς επίλυση, η πρόσληψη αναισθησιολόγων, με την εκ νέου προκήρυξη όλων των κενών θέσεων (αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 κενές οργανικές θέσεις).

Επιπλέον, ο Δήμαρχος στην επιστολή του θέτει ως κρίσιμο, το θέμα της χρηματοδότησης για τη δημιουργία Τμήματος Μαγνητικού Τομογράφου. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση προς την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το έργο, καθώς και να εκδοθεί η αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση ανάθεσης του έργου. Το θέμα είναι κατεπείγον, καθώς πρέπει να εξασφαλιστεί το κτίριο, στο οποίο θα στεγαστεί ο μαγνητικός τομογράφος, αλλιώς κινδυνεύει η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, που θα παρέχει το εν λόγω μηχάνημα.

Φυσικά, για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα, είναι αναγκαία η πρόσληψη ακτινοφυσικού και ακτινολόγου και πέραν αυτών, απαιτείται η προκήρυξη της πρόσληψης γιατρών για την κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείου, που ως γνωστόν, καλύπτει όλη τη Δυτική Ελλάδα.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα - Επιτροπή Λοιμώξεων ΠΓΝΠ: Απομονώθηκε ο Candida Auris - Σε διαρκή ετοιμότητα
Κακοκαιρία Elias - Εύβοια: Έγινε καφέ η θάλασσα από τη λάσπη
Δυτική Ελλάδα - ΕΔΕ: Ερχονται οι «λυπητερές» για ένστολους της ΕΛΑΣ - Μετακινήσεις ή καρατομήσεις;
Με 350.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια τη βελτίωση δύο οδικών αξόνων στην ορεινή Αχαΐα