Πάτρα: Καθάρισαν την Πλαζ οι μαθητές του 55ου Νηπιαγωγείου – ΦΩΤΟ

Ανακοίνωση του 55ου Νηπιαγωγείου Πατρών για τη μόλυνση της θάλασσας και των ακτών

Πάτρα: Καθάρισαν την Πλαζ οι μαθητές του 55ου Νηπιαγωγείου - ΦΩΤΟ

Η ανακοίνωση των νηπιαγωγών του 55ου Νηπιαγωγείου Πατρών, για τη μόλυνση της θάλασσας και των ακτών:

«Στο 55ο Νηπιαγωγείο Πατρών   και στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων  για τη μόλυνση της θάλασσας και των ακτών, αρκετά νήπια   ρώτησαν εμάς, τις νηπιαγωγούς τους : « Γιατί ρίχνουν οι άνθρωποι τα σκουπίδια αυτά στη θάλασσα;»….και  κάπως έτσι κληθήκαμε να εξηγήσουμε στους μικρούς μας μαθητές  την ανευθυνότητα πολλών , για πολλά χρόνια  πριν και τώρα ,απέναντι στο περιβάλλον και ειδικά στο θαλάσσιο.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου επισκεφτήκαμε την παραλία της Πλαζ .

Εκεί αφού  συμμετείχαμε σε δραστηριότητες του Πάρκου εκπ/κών δράσεων του Δήμου επιχειρήσαμε να καθαρίσουμε ένα –φαινομενικά καθαρό- κομμάτι της ακτής. Όμως όταν 50 γαντοφορεμένα χεράκια έλαβαν δράση διαπιστώσαμε με απογοήτευση  πόσα σκουπίδια , κυρίως πλαστικά κρύβονταν εκεί.! Με σχεδόν γεμάτη τη σακούλα με πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης, καπάκια , ποτήρια, σακούλες πλαστικές κ.α.   κατευθυνθήκαμε προς το λεωφορείο και  πάλι τα παιδιά μας  ρώταγαν: «Κυρία ποιοι τα πέταξαν ; «Γιατί τα πέταξαν ;…»

Πριν απαντήσουμε όμως στα παιδιά χρωστάμε σε αυτά  ένα μεγάλο συγνώμη ! Μια συγνώμη που χρωστάμε όλοι μας! Σε αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον μας! Μια συγνώμη τόσο τεράστια που να είναι ικανή να  καλύψει όλα τα μικροπλαστικά που κατακλύζουν τη θάλασσα  και οδηγούνται μέσω της διατροφικής αλυσίδας στο πιάτο τους!

Εκ μέρους λοιπόν των μαθητών μας, που σωστά ευαισθητοποιήσαμε σας μεταφέρουμε το μήνυμα τους: Όχι στα πλαστικά! Η θάλασσα μας εκπέμπει θάλα…sos!!»

Το παρόν έγραψε η  νηπιαγωγός Αργυρή Γεροντίνη εκ μέρους και των νηπιαγωγών: Φανής Φωτακοπούλου, Φωτεινής Σακεραλλοπούλου και Μαίρης Χαραλαμποπούλου και κυρίως εκ μέρους των μαθητών του 55ου Νηπιαγωγείου στο Ψαροφάι  Πατρών.

Πάτρα: Καθάρισαν την Πλαζ οι μαθητές του 55ου Νηπιαγωγείου - ΦΩΤΟ Πάτρα: Καθάρισαν την Πλαζ οι μαθητές του 55ου Νηπιαγωγείου - ΦΩΤΟ

 

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ