Πάτρα – Κωνσταντοπούλειο: Ανασφάλεια στους κόλπους των εργαζομένων – Απολύθηκε και ο… 7 μηνών διευθυντής

Ανασφάλεια για το μέλλον του προσωπικού του Ιδρύματος μετά τις έξι καταγγελίες συμβάσεων σε ένα εξάμηνο.

Πάτρα - Κωνσταντοπούλειο: Ανασφάλεια στους κόλπους των εργαζομένων - Απολύθηκε και ο… 7 μηνών διευθυντής
Οι αλλεπάλληλες απολύσεις, των τελευταίων μηνών, έχουν θορυβήσει τους εργαζόμενους του Κωνσταντοπούλειου Οίκου Ευγηρείας της Πάτρας.

Υπάλληλοι, με 30 και πλέον χρόνια υπηρεσίας, αλλά ακόμη και ο διευθυντής, που προσλήφθηκαν πριν από μερικούς μήνες –  πριν καν δηλαδή κριθεί επαρκής ή μη ο βαθμός αποδοτικότητάς τους – έλαβαν «χαρτί απόλυσης» και η αναστάτωση όπως και η ανασφάλεια για το μέλλον του προσωπικού, έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις.

Οι δύο απολύσεις αφορούν στον διευθυντή, ο οποίος είχε προσληφθεί πριν 7 μήνες μόλις, αλλά κι έναν υπάλληλο του λογιστηρίου. Εχουν, δε, απολυθεί τέσσερις ακόμη, οι τρεις με προϋπηρεσία άνω των 30 χρόνων και μια γυναίκα πριν λήξει η σύμβασή της! Ο διευθυντής και ο υπάλληλος του λογιστηρίου, ειδοποιήθηκαν για την απόλυσή τους, με επίδοση καταγγελίας σύμβασής, προχθές το απόγευμα, από δικαστική επιμελήτρια, χωρίς να αναγράφεται ο λόγος της επώδυνης απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Κωνσταντοπούλειου. Αλλά και όλες οι προηγούμενες απολύσεις έγιναν «άνευ λόγου και αιτίας», γι’ αυτό άλλωστε και αποζημιώνονται, άσχετα αν θεωρούν εαυτούς θιγέντες κι έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Ως «εκκαθάριση ανεπιθύμητων προσώπων» φαντάζει το όλο σκηνικό, με τον ένα μετά τον άλλο να αναπληρώνονται από συμβασιούχους, που προλαμβάνονται με χρονικά κενά για να μην έχουν αι δικαίωμα μονιμοποίησης.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments