Πάτρα: Κριτική στον Δήμο για την υποδοχή φοιτητών από έναν αντί τριών

Το τριήμερο φεστιβάλ υποδοχής των φοιτητών αποτελεί πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και συνδράμουν, οικονομικά και υλικά, φορείς της περιοχής.

ΠΑΤΡΑ

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του Δήμου Πατρέων να παρουσιάσει ως δική του διοργάνωση το τριήμερο φεστιβάλ υποδοχής των νέων φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Της προχθεσινής ανακοίνωσης του Δήμου, η οποία περιορίζεται στην αναφορά μόνον των δράσεων που θα γίνουν με τη δική του συνδρομή, είχε προηγηθεί του Πανεπιστημίου Πατρών στην οποία αναφέρονταν όλοι οι υποστηριχτές του φεστιβάλ συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου. Η πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων να διαχωρίσει τη θέση του σε μία διοργάνωση του Πανεπιστημίου, μοιραία προκάλεσε δυσφορία.

ΠΡΥΤΑΝΗΣ

«Είναι μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου μας που γίνεται για πρώτη φορά. Σε αυτήν έχουν οικονομική συνεισφορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο και κάποιοι άλλοι χορηγοί» μας είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, και πρόσθεσε:

«Ο Δήμος Πατρέων συνδράμει με υλικά πράγματα όπως η διάθεση πλατείας για δράσεις που διοργανώνουμε και οι επισκέψεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη κ.ά. Ο Δήμος αρνήθηκε την οικονομική συνδρομή σε αυτό το τριήμερο φεστιβάλ. Οι επισκέψεις δε που ανακοίνωσε είναι το ελάχιστο κομμάτι από τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του τριήμερου φεστιβάλ και οι οποίες θα ανακοινωθούν πλήρως τις επόμενες ημέρες».

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ανέφερε στην «Π»: «Η πρωτοβουλία διοργάνωσης του τριήμερου φεστιβάλ ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εμείς, ως οφείλουμε, συνδράμουμε οικονομικά και φυσικά σε ό,τι άλλο μας ζητηθεί. Μας κάνει κατάπληξη που ο Δήμος Πατρέων επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση του και προσπαθεί να οικειοποιηθεί κάτι που κάνει το ακαδημαϊκό μας ίδρυμα. Εμείς οφείλουμε να είμαστε αρωγοί σε αυτό το φεστιβάλ υποδοχής των νέων ακαδημαϊκών πολιτών και να τους δείξουμε την περιοχή μας και τον τόπο στον οποίο θα περάσουν κάποια από τα ωραιότερα χρόνια της ζωής τους, που είναι τα φοιτητικά χρόνια».

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Οπως έχει γράψει ήδη η «Π» στις 14-15 και 16 Οκτωβρίου το Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχεται τους φοιτητές του και τους συστήνει την πόλη, μέσα από σειρά εκδηλώσεων, ενώ η Πανεπιστημιούπολη ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται τους Πατρινούς, υπό τον τίτλο «Welcome to UP

Από μεγάλα μουσικά events (κεντρική συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια), open air κινηματογραφικές προβολές, Διεθνές Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, μέχρι δράσεις όπως το «Taste the city», και το «Magic Bus Patras Tour» θα δημιουργήσουν επί τρεις μέρες μια ατμόσφαιρα γιορτής. Πλατεία Βασ. Γεωργίου, Αρχαιολογικό Μουσείο, και βέβαια στο επίκεντρο όλων το κάμπους του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι οι χώροι στους οποίους θα χτυπά η καρδιά του ιδιαίτερα φιλόδοξου τριημέρου φεστιβάλ που έχει σαν στόχο να θεσμοθετηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους πρωτοετείς φοιτητές στην έναρξη κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ολες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται σε φοιτητές, Πατρινούς και επισκέπτες, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου όλα τα Μουσεία του Πανεπιστημίου Πατρών θα είναι ανοικτά για το κοινό.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
Καλάβρυτα
ΖΑΚΥΝΘΟ
Φυσικό αέριο