Πάτρα: «Κυριακή στο Μουσείο» με τα παιδιά να γνωρίζουν τη Μέδουσα στις 23 Οκτωβρίου

Έχω βλέμμα τρομερό… σε πετρώνω στο λεπτό!

Πάτρα

Σύμφωνα με τον μύθο η Μέδουσα είχε στο κεφάλι φίδια αντί μαλλιά και τα μάτια της ήταν τόσο τρομακτικά, που πέτρωναν όποιον τολμούσε να τα αντικρύσει. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το κεφάλι της, το γοργόνειο, έδιωχνε μακριά το κακό και προστάτευε από κάθε κίνδυνο.
Ήταν ένα φυλαχτό!

Η Μέδουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας δεν είναι τόσο τρομακτική. Μας κοιτά με τα παράξενα μάτια της και θυμάται τις παλιές καλές εποχές, τότε που όλοι έτρεμαν από φόβο όταν την αντίκριζαν. Σήμερα όμως, όλα είναι πολύ διαφορετικά…

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για να ακούσουν την ιστορία της Μέδουσας, να την ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν τα δικές τους Μέδουσες.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 5-10 χρονών και θα διαρκέσει 1 ώρα και 30 λεπτά, από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι. Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος: Αλεξία Μπαρδάκη, εκπαιδευτικός-μουσειοπαιδαγωγός.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε έναν συνοδό τους.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τηλ. Επικοινωνίας: 2610275070, 2610276207 και ώρες 9:00 –14:00.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop