Πάτρα: Λευκή απεργία σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία – Ο Ν. Θεοδωρόπουλος επιμένει στην διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών
Η κρίσιμη έκτακτη συνέλευση για αποφάσεις
Αποφασισμένα να συνεχίσουν την αποχή τους είναι τα μέλη του Συλλόγου Δάσκαλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, τα οποία συντάσσονται με την πανελλαδική απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που διαμαρτύρεται για το θέμα της ατομικής αξιολόγησης.
Το ΔΣ του τοπικού συλλόγου έκανε σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη και, παρότι δεν υπήρξε απαρτία, αυτό που συζητήθηκε είναι ότι θα συνεχίσουν την αποχή μέχρι να αποσυρθεί η διάταξη του Υπουργείου Παιδείας. Το ΔΣ χαιρέτισε τη μεγάλη συμμετοχή, όπου 150 και πλέον συνάδελφοι διαμαρτυρόμενοι έντονα για την επιθετική στάση του Υπουργείου, αφού σέρνει συνέχεια στα Δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς με στόχο να επιβάλει «την αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση» όπως αναφέρει.
Σήμερα το απόγευμα (18.00) ήταν η τρίτη και τελευταία έκτακτη ΓΣ, όπου εκεί για τις κρίσιμες αποφάσεις για την επομένη μέρα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δάσκαλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, μίλησε στην «Πελοπόννησο» για το θέμα:
«Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΔΟΕ που είναι να συνεχίσουμε την αποχή μας, μια μορφή λευκής απεργίας, ώστε να διατηρηθούμε ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το οποίο μας έχει πάει τόσες φορές στα δικαστήρια. Εγιναν γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη συμμετοχή και αποφασίζαμε να επαναπροκυρηξουμε την απεργία-αποχή μας για να προστατεύσουμε την δουλειά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι τέλους γιατί δεν θέλουμε την ατομική αξιολόγηση. Δεν τη θέλουμε όχι γιατί την φοβόμαστε, αλλά γιατί τη θεωρούμε αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική αξιολόγηση. Μέχρι τη μέρα που το Υπουργείο Παιδείας θελήσει να συναντηθούμε από κοντά για να συζητήσουμε μια μορφή πρότασης για την αξιολόγηση, εμείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας, πάντα εντός πλαισίου νόμου».
Οπότε, σήμερα, κατά την διάρκεια της ΓΣ αναμένεται να παρθεί επίσημα η απόφαση από το ΔΣ του Συλλόγου Δάσκαλων και Νηπιαγωγών Πάτρας. Και όλα αυτά τη στιγμή που η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της.
Διαβάστε επίσης:
Ταϊβάν: Πώς αποφεύχθηκε η μεγαλύτερη καταστροφή από τα 7,4 Ρίχτερ – ΒΙΝΤΕΟ
Δυτική Ελλάδα: Στο «σφυρί» 1044 ακίνητα άνω των 27 εκατ. ευρώ μέχρι το φθινόπωρο
Διασύνδεση POS-ταμειακών: «Σαφάρι» ΑΑΔΕ σε ταξί, λαϊκές αγορές, περίπτερα
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Οβρυά ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Η εορτή της Μεταμόρφωσης στον Ψαθόπυργο ΦΩΤΟ
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
