Πάτρα: Λείπουν 100 καθηγητές από το Πανεπιστήμιο – Χθες εγκρίθηκαν 22 εντεταλμένοι διδάσκοντες

Ο νέος χάρτης του Πανεπιστημίου Πατρών, ολοκληρώνεται με την μεταφορά και των τελευταίων αντικειμένων του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από την πόλη του Αιγίου.

Πάτρα: Λείπουν 100 καθηγητές από το Πανεπιστήμιο – Χθες εγκρίθηκαν 22 εντεταλμένοι διδάσκοντες

Σε λίγες ημέρες χτυπάει το καμπανάκι έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα λειτουργήσει φέτος με τον νέο του ακαδημαϊκό χάρτη που σχεδίασε με το νοικοκύρεμα των διάσπαρτων τμημάτων σε που είχε σε πέντε διαφορετικές πόλεις.

Ωστόσο, παραμένει έντονη η σκιά των κενών των μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ). Μόνο τα επείγοντα κενά, που απαιτούν άμεση κάλυψη, ανέρχονται στα 100. Προς το παρόν το ακαδημαϊκό μας ίδρυμα ενισχύεται με 22 εντεταλμένους διδάσκοντες.

Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Σε ό,τι αφορά τον νέο χάρτη που πρώτο κατάφερε να ολοκληρώσει και να εφαρμόσει πανελλαδικά το Πανεπιστήμιο Πατρών, ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεταφορά και των τελευταίων αντικειμένων από την πόλη του Αιγίου του Τμήματος Φυσικοθεραπείας.

Πάτρα: Λείπουν 100 καθηγητές από το Πανεπιστήμιο – Χθες εγκρίθηκαν 22 εντεταλμένοι διδάσκοντες

Ο Χρήστος Μπούρας

«Ολοκληρώνουμε σήμερα τη μεταφορά από το Αίγιο. Από κει και πέρα έχουμε οργανώσει πλήρως τα τμήματά μας. Εχουμε προετοιμαστεί για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών μας με μία σειρά από δράσεις και πιστεύω ότι θα κάνουμε μία πολύ καλή αρχή» μας είπε ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Ο ίδιος έχει επισημάνει στο μήνυμά του για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά ότι:

«Απαράβατη προϋπόθεση είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και η απαρέγκλιτη προσήλωση στους πρωταρχικούς στόχους που θέσαμε σχετικά με τη διαχείριση των ακαδημαϊκών θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και την άριστη υλοποίηση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη.

Εναποθέτοντας στο παρελθόν πικρίες, στεναχώριες, λάθη, ιδεοληψίες και το σύνολο των αρνητικών στοιχείων που είναι ικανά να σταθούν τροχοπέδη, ήρθε η στιγμή να συνεχίσουμε την προσπάθεια από κοινού, έτσι ώστε να διατηρήσουμε το θετικό πρόσημο των προηγούμενων ετών που με δυσκολία κατακτήθηκε και να βάλουμε πλώρη για ακόμη πιο σημαντικά επιτεύγματα για το Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω του δημοκρατικού διαλόγου και της ανταλλαγής επιχειρημάτων».

ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΚΕΝΑ

Χρόνιο πρόβλημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι η υποστελέχωση. Ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Μπούρας τα επείγοντα κενά σε διδακτικό προσωπικό ανέρχονται συνολικά σε 100. Σημειώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει σήμερα 30.664 ενεργούς φοιτητές, 1.746 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 2.058 υποψήφιους διδάκτορες. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες που υπηρετούν σε αυτό ανέρχονται σε 693 ενώ διαθέτει και 234 μέλη επιστημονικού προσωπικού.

«Φέτος συνταξιοδοτήθηκαν 40 μέλη ΔΕΠ. Περιμένουμε να καλυφθούν 27 θέσεις που είναι σε εκκρεμότητα από το 2021 και φυσικά τα νέα κενά που προέκυψαν περιμένουμε να καλυφθούν τον Σεπτέμβριο του 2023. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 100 θέσεις για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες» σημειώνει ο κ. Μπούρας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεύμα: Κατεβάζουν διακόπτες οι Πατρινοί λόγω της ακρίβειας - «Εχω αναπνευστικό πρόβλημα, τι να κάνω να πεθάνω;»
Πάτρα: Πυγμάχοι τον ξυλοκόπησαν για... μηνύματα σε 13χρονη- Σήμερα η δίκη 47χρονου
Πάτρα: Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
Αστατος ο καιρός και σήμερα στα Δυτικά - Ερχεται καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο - Η πρόγνωση για την Πάτρα