Πάτρα: Λίστα αναμονής για τους ανασφάλιστους – Δεν μπορούν έστω να αγοράσουν τα φάρμακα

Η Ενωση συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή της αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα που έχει προκληθεί με τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων πολιτών από την ιδιωτική περίθαλψη.

Πάτρα: Λίστα αναμονής για τους ανασφάλιστους - Δεν μπορούν έστω να αγοράσουν τα φάρμακα

«Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες από την έναρξη του αποκλεισμού των ανασφαλίστων για τη συνταγογράφηση φαρμάκων / εξετάσεων από ιδιώτη ιατρό για να ξεχειλίσει η αγανάκτηση και να κορυφωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών».

Επισημαίνει η Ενωση συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι: «Ανασφάλιστοι συμπολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση στην αναγκαία θεραπεία τους αν δεν επισκεφτούν Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο (επείγοντα ή τακτικά ιατρεία)».

Οπως έγραφε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος» φιλοξενώντας τις δηλώσεις της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Ενωσης γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Αννα Μαστοράκου, αυτή τη στιγμή αναμονή στις δημόσιες δομές είναι περίπου δύο μήνες. Κι αυτό επιβεβαιώνεται και μέσω της ανακοίνωσης της Ενωσης στην οποία τονίζεται: «Σημειωτέον τα ραντεβού εκεί δεν είναι άμεσα, οπότε καθυστερεί η πρόσβαση του ανασφάλιστου ασθενή στην αναγκαία θεραπεία. Ο ανασφάλιστος δεν μπορεί έστω να αγοράσει τα φάρμακα διότι απαιτείται ηλεκτρονική ιατρική συνταγή (αντιβιοτικά – ψυχιατρικά φάρμακα). Ετσι ανασφάλιστοι ασθενείς που πάσχουν από αμυγδαλίτιδα, βρογχίτιδα, ουρολοίμωξη, ακόμα και covid19, αλλά και έχοντες επείγουσα ανάγκη ψυχιατρικής αγωγής δεν μπορούν να την προμηθευτούν έγκαιρα».

Δράμα για τους ανασφάλιστους: Χωρίς φάρμακα και ιατρική φροντίδα

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
Παράλληλα αναδεικνύει και μία άλλη παράμετρο στην παρούσα κατάσταση η οποία αφορά στον συνωστισμό που θα προκληθεί στις δημόσιες δομές. «Οσο για το δημιουργούμενο συνωστισμό και την ένταση σε δημόσιες δομές, μπορεί να φαντάζει ασήμαντο στον εμπνευστή του μέτρου, αλλά η πανδημία απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως κάτι το ξεπερασμένο».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
Η τρίτη παράμετρος της απόφασης αυτής αφορά τους ίδιους τους γιατρούς. «Ο αποκλεισμός των ιδιωτών ιατρών από το να συνταγογραφήσουν στους ανασφάλιστους ασθενείς τους, με αντίστοιχη δυνατότητα των ιατρών των δημοσίων δομών να το πράττουν, καταστρατηγεί κάθε έννοια ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής- όπως και κάθε έννοια λογικής. Ο δε ιατρός του δημοσίου τομέα δεν είναι υποχρεωμένος να συνταγογραφεί φάρμακα σε ασθενή που δεν γνωρίζει ή δεν έχει εξετάσει».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ