Πάτρα: Με προπομπό το μουσικό άρμα η εορταστική ποδηλατάδα των Άη – Βασίληδων

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εκκίνηση θα γίνει από τα Ψηλαλώνια στις 12 το μεσημέρι.

Πάτρα: Με προπομπό το μουσικό άρμα η εορταστική ποδηλατάδα των Άη - Βασίληδων

Στο πλαίσιο της ενότητας των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα είναι…» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος της Πάτρας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Santa Bike 2022» σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και τη συνεργασία του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

Η Πάτρα θα πλημμυρίσει από δεκάδες «εποχούμενους» Αη – Βασίληδες, οι οποίοι με αφετηρία την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων θα μεταφέρουν το γιορτινό μήνυμα. Οι ποδηλάτες ντυμένοι Αη-Βασίληδες θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους δίνοντας ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο τόνο. Στην εορταστική ποδηλατάδα προπομπός θα είναι το Μουσικό Άρμα που «ντυμένο» και προσαρμοσμένο στις εορταστικές συνθήκες των ημερών θα μεταφέρει με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελωδίες το αισιόδοξο, εξωστρεφές και ελπιδοφόρο κλίμα των Χριστουγέννων και της έλευσης του νέου έτους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων απ’ όπου θα γίνει και η εκκίνηση, θα βρίσκεται η Δημοτική Μουσική η οποία θα παιανίζει γιορτινά τραγούδια. Ο Ποδηλατικός Όμιλος της Πάτρας μας καλεί να ντυθούμε Άγιοι Βασίληδες και να ανέβουμε στην σέλα των ποδηλάτων μας, κάνοντας μια γιορτινή ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της Πάτρας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εκκίνηση θα γίνει από τα Ψηλαλώνια στις 12 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Patras Santa Bike είχε γίνει το 2019 με σημαντική συμμετοχή των Πατρινών. Στη συνέχεια όμως λόγω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων η εκδήλωση δεν ξανάγινε. Πλέον επιστρέφει και αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή, με την βόλτα να περνάει φυσικά και μέσα από το χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου που δίνει ξεχωριστή εορταστική λάμψη στο κέντρο της Πάτρας.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ