Πάτρα: Μέσα στο 2024 πάει η ανάπλαση «Λαδόπουλου»-Παρέρχεται η πρώτη προθεσμία της 24ης Μαΐου

Μπονάνος: Τρέχουμε τις απαιτητικές δικαδικασίες και δεν πρόκειται να αφήσουμε το έργο μετέωρο

Πάτρα,ανάπλαση,Λαδόπουλου Η ανάπλαση της παλιάς Χαρτοποιίας Πατρών είναι η μεγαλύτερη μετά το Ελληνικό

Στη δεύτερη φάση προχωρά ο ανταγωνιστικός διάλογος μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με την εταιρεία «Ακτωρ», που έχει αναδειχθεί ανάδοχος του μεγάλου έργου Ανάπλασης των εγκαταστάσεων «Λαδόπουλου».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως αναθέτουσα αρχή, προσπαθεί αυτό το διάστημα να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου στην Ακτή Δυμαίων. Ωστόσο, οι διαδικασίες αποδεικνύονται εξαιρετικά απαιτητικές και χρονοβόρες, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που είναι ο Δήμος Πατρέων, να βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη λήψης απόφασης για δεύτερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου, καθώς η πρώτη λήγει στις 23 Μαΐου.

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχη, Χαράλαμπος Μπονάνος, μιλώντας χθες στον «Peloponnisos FM 104,1 έστειλε μήνυμα προς την δημοτική αρχή της Πάτρας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια προσπαθεί να τιμήσει στο έπακρο την προγραμματική συμφωνία και να μην χάνει χρόνο στην υλοποίησή της, και το ίδιο επιδιώκει από τον ανάδοχο του έργου.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

«Είμαστε στη δεύτερη φάση του διαλόγου. Είναι μια διαδικασία την οποία τηρούμε ευλαβικά, σε συνεργασία και με τους συμβούλους μας της Deloitte και μέσα στο 2024 είναι η φιλοδοξία μας, να εκκινήσουμε τη διαδικασία της σύμβασης, η οποία πρέπει να περάσει πρώτα από το Ελεγκτικό Συνέδριο» είπε ο κ. Μπονάνος.

ΤΟ ΟΡΟΣΗΜΟ

Η κατάσταση δεν θα ήταν τόσο πιεστική, αν μέρος της συνολικής χρηματοδότησης του έργου που ανέρχεται σε 83,5 εκατ. ευρώ δεν προερχόταν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, η χρηματοδοτική συμβολή της κυβέρνησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ, με τον όρο ότι το έργο θα έχει παραδοθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Αυτός είναι και ο βασικός κίνδυνος, παραδέχθηκε ο Χ. Μπονάνος. Το έργο πρέπει να τελειώσει μέχρι τότε και γι’ αυτό πρέπει να είναι σε γνώση όλων οι κίνδυνοι που υπάρχουν, είπε και ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια δεν πρόκειται να αφήσει μετέωρο το έργο. «Εμείς θα κοιτάξουμε είτε να το τελειώσουμε μέσα σε αυτό το ορόσημο είτε να βρούμε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, εφόσον προκύψουν καθυστερήσεις στην υλοποίησή του», δήλωσε ο κ. Μπονάνος.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η ανάπλαση Λαδόπουλου είναι ένα έργο σημαντικό για την περιοχή, η δεύτερη πιο μεγάλη αστική ανάπλαση της χώρας μετά το Ελληνικό, ένα έργο πνοής για την ανάπτυξη των νότιων συνοικιών της Πάτρας, πρόσθεσε ο κ. Μπονάνος, επισημαίνοντας ότι η περιφερειακή αρχή μένει εκτός ιδεολογικών χαρακωμάτων, κοιτάζοντας να κάνει τη δουλειά που έχει αναλάβει με προγραμματική συμφωνία.

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ

«Θα τιμήσουμε την υπογραφή μας και δεν θα χάσουμε ούτε μια μέρα, ώστε να παραδώσουμε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Πάτρας» τόνισε ο κ. Μπονάνος, οποίος εισηγήθηκε και έγινε δεκτό από την Περιφερειακή Επιτροπή, να αγοραστεί παρακείμενο οικόπεδο, προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον θέσεις στάθμευσης με ανταπόδοση στεγασμένης επιφάνειας 800 τ.μ. χωρίς μίσθωμα.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop