Πάτρα: Μια κατασκήνωση γεμάτη πολιτισμό ΦΩΤΟ

Στην Πάτρα υλοποιήθηκε ένα ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα με καινούργιες και πρωτότυπες δράσεις

Πάτρα: Μια κατασκήνωση γεμάτη πολιτισμό ΦΩΤΟ

Ξεχωριστή θέση κατείχαν στο φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων οι δράσεις που σχεδιάστηκαν από κοινού με τον Πολιτιστικό Οργανισμό, ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ, ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, Κοινωνικό Οργανισμό και Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων. Οι παραπάνω δομές του Δήμου Πατρέων συνεργάστηκαν και συνέβαλαν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου παιδαγωγικού προγράμματος με καινούργιες και πρωτότυπες δράσεις.

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού, εργαστήρια, παιχνίδια και παραστάσεις με θέμα το θέατρο Σκιών και τον Καραγκιόζη από τους Χρήστο Καλπουζάνη και Μπάμπη Μακρή. Επίσης, έλαβε μέρος στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων εικαστική έκθεση με έργα Ελλήνων και Φιλελλήνων με θέμα την Επανάσταση του 1821. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πρόβες παραδοσιακού χορού από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και τέλος, ο καθηγητής τρομπέτας του Δημοτικού Ωδείου, Περικλής Αλιώπης, διοργάνωσε παρουσιάσεις τρομπέτας για τα παιδιά της κατασκήνωσης.Πάτρα: Μια κατασκήνωση γεμάτη πολιτισμό ΦΩΤΟ

Επίσης, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των κατασκηνώσεων συμμετείχαν οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας καθώς και το Θεατρικό Εργαστήρι, οι οποίοι υλοποίησαν θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια με θέμα την αλληλεγγύη, την ειρήνη, τη διαχείριση συναισθημάτων, τη φιλία, τη λογική κ.ά.

Ακολούθως, με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας υλοποιήθηκαν εργαστήρια κατασκευής καρναβαλικής μάσκας από την Χριστίνα Κουφάκη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά της πόλης μας να συνεχίσουν την παράδοση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στη συνέχεια, υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα από τους εικαστικούς και τους μουσικούς του Κοινωνικού Οργανισμού, αλλά και από το Φωνητικό Σύνολο «ΑΝΤΗΧΩ» και την κυρία Μέλπω Βικάτου, η οποία πραγματοποίησε μαθήματα χορωδίας στα παιδιά των κατασκηνώσεων.

Η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να απολαμβάνουν τα παιδιά των κατασκηνώσεων μια ευτυχισμένη, δημιουργική και ξέγνοιαστη κατασκηνωτική ζωή, όπως αρμόζει στην τρυφερή ηλικία των παιδικών χρόνων. Στην ίδια λογική κινούνται όλες οι δομές του Δήμου και οι εθελοντές που συμμετέχουν αυτοβούλως και συνεργάζονται για να υλοποιηθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ