Πάτρα: Μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου – ΦΩΤΟ

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην οσία βιοτή και πολιτεία του Αγίου Χριστοδούλου, στους ασκητικούς αγώνες και στις πρεσβείες του προς Κύριον υπέρ των τιμώντων την μακαρίαν και αεισέβαστον μνήμην Του.

ΠΑΤΡΑ

Στις 21 Οκτωβρίου, εορτή της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ελειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών, όπου ετέλεσε και το ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος έφερε το όνομα του Οσίου Χριστοδούλου και εόρταζε στις 21 Οκτωβρίου τα Ονομαστήριά του.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην οσία βιοτή και πολιτεία του Αγίου Χριστοδούλου, στους ασκητικούς αγώνες και στις πρεσβείες του προς Κύριον υπέρ των τιμώντων την μακαρίαν και αεισέβαστον μνήμην Του.

ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ

Εν συνεχεία μίλησε για τον αλήστου μνήμης Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος αγαπήθηκε από όλους τους Έλληνες, κυρίως από τους νέους και παρά το ότι έχουν περάσει 14 χρόνια από την προς Κύριον μετάστασή του, η μορφή του παραμένει ζωντανή στις καρδιές των Ορθοδόξων Έλλήνων. Συνεχίζει να εμπνέη και να συνεγείρη τα πλήθη για αγώνες υπέρ της αμωμήτου ημών πίστεως και της Ορθοδόξου Πατρίδος, για τα απαραχάρακτα και αιώνια δίκαια της οποίας αγωνίστηκε μέχρι τέλους της ζωής του.

Με λόγια συγκινητικά ο Ιεράρχης των Πατρών, ανεφέρθη στην διακονία του κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, στον επιτελικό Οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Σύνοδο, ως Γραμματεύς και Αρχιγραμματεύς και εξέφρασε, για μια ακόμη φορά, την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του αοιδίμου Πρωθιεράρχου, από τα σεπτά και τίμια χέρια του οποίου, έλαβε προ 18 περίπου ετών την χάριν της Αρχιερωσύνης.

ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ

Επίσης ανεφέρθη ο Σεβασμιώτατος, στη σχέση του μακαριστού Χριστοδούλου με την Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών, την οποίαν επεσκέπτετο με τον αείμνηστο Γέροντα του Μητροπολίτην Πειραιώς Καλλίνικον και τον Σεβ. Μητροπολίτην πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιον.

Εξ ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπον του αοιδίμου Χριστοδούλου, εσυνέχισε ο Σεβασμιώτατος, έδωσε το όνομά του, στον αδελφό της Ιεράς Μονής Ομπλού, π. Χριστόδουλον (κατά κόσμον Νικόλαον) Ζώην.

Στον π. Χριστόδουλο, ο οποίος εργάζεται αόκνως στον ιερό Αμπελώνα του Κυρίου, τόσο στην Ιερά Μονή Ομπλού, όσο και στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων, όπου έχει τοποθετηθεί προιστάμενος και γενικώτερα στη Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά και εκ βάθους ψυχής να έχη πολυετή, καλλίκαρπον και πνευματικώς πολύκαρπον διακονίαν προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν των ανθρώπων.

Ειδικό αφιέρωμα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, έγινε το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «Λύχνος».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ