Πάτρα: «Μύλος» η ανάπλαση των αποθηκών ΑΣΟ

Εγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και αποκαλύπτει η «Π», αναφέρει πως γίνεται δεκτή η αίτηση του εργολάβου για διακοπή εργασιών επειδή δεν πληρώθηκε ο πρώτος λογαριασμός.

ΠΑΤΡΑ

Και ξαφνικά προέκυψε τέλος (;) στις εργασίες μετατροπής των εγκαταστάσεων του ΑΣΟ σε Εκθεσιακό χώρο. Πολλές φήμες διακινούνται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το μέλλον των εργασιών μετατροπής των παλιών σταφιδαποθηκών σε πολυχώρο. {arx_4}

ΕΓΓΡΑΦΟ

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει γνωστές, η ανάδοχος εταιρεία του έργου «Τρίαινα» ζήτησε στις 7 Νοεμβρίου να διακοπούν οι εργασίες καθώς δεν έχει τακτοποιηθεί ο πρώτος λογαριασμός του έργου. Στις 18 Νοεμβρίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια πως οι υπηρεσίες του Δήμου αποδέχονται το περιεχόμενο της ειδικής δήλωσης Διακοπής Εργασιών που υπέβαλε η ανάδοχος εταιρεία, λόγω καθυστέρησης πληρωμής του 1ου εγκεκριμένου λογαριασμού του έργου.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η «Π» προσπάθησε να βρει απαντήσεις από τον Δήμο Πατρέων αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, αφού ο αντιδήμαρχος Εργων Χρήστος Κορδάς βρισκόταν σε άδεια για ιατρικούς λόγους και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στο Προεδρείο του τριήμερου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

ΣΥΜΒΑΣΗ

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 20 Μαΐου σύμβαση μεταξύ του δημάρχου και του νέου αναδόχου. Εκτοτε όμως, χωρίς πειστικές εξηγήσεις δεν έγινε ποτέ γνωστό γιατί δεν προχωρούσαν οι εργασίες ανάπλασης.  Τόσο οι εγκαταστάσεις του πρώην ΑΣΟ, όσο και το Εργοστάσιο Τέχνης, είναι δύο έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί σχετικά πρόσφατα αλλά δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Γενικότερα τους τελευταίους μήνες είχε παρατηρηθεί η καθυστέρηση, με την αρμόδια αντιδημαρχία να τηρεί στάση αναμονής. Τα ερωτηματικά για την τύχη του έργου πολλαπλασιάζονται καθώς τον Σεπτέμβριο υπεγράφη τροποποίηση της σύμβασης, όπου προστέθηκαν χρήματα για τις ανάγκες του έργου.

ΕΡΓΟ

Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.900.000 ευρώ και αντικείμενό του είναι η μετατροπή και διαμόρφωση των εγκαταστάσεων του ΑΣΟ σε πολυχώρο, με δυνατότητα να φιλοξενεί δραστηριότητες θεατρικές, εκθεσιακές, αθλητικές, δεξιώσεων και εστίασης.

Στόχος είναι το κτίριο να διαρθρωθεί σε τρεις αυτοτελείς λειτουργικές ενότητες που περιλαμβάνουν: Χώρο θεατρικών εκδηλώσεων, χώρους εκθέσεων και χώρους ψυχαγωγίας.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Παρέμβαση στο θέμα έκανε χθες η δημοτική παράταξη «σπιράλ» του Πέτρου Ψωμά, υπενθυμίζοντας ότι το 2020 είχε γίνει η «αναγκαστική έξωση των Πληρωμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού από τις αποθήκες του ΑΣΟ στη Λεύκα και το κτίριο εκκενώθηκε προκειμένου να γίνουν οι αποφασισμένες εργασίες μετατροπής του σε πολυχώρο. Μεσολάβησαν έκτοτε 2,5 χρόνια και 3 εργολαβίες. Τρεις παύσεις εργασιών πριν καν ξεκινήσουν, καμία πρόοδος, μια ακόμα χαμένη ευκαιρία και τα άρματα των καρναβαλιστών άστεγα, έρμαια του καιρού και απαξιωμένα». Τα ερωτήματα που θέτει δημοσίως προς τη δημοτική αρχή η παράταξη Ψωμά είναι σαφή: Ευσταθούν οι πληροφορίες;  Ποιος ευθύνεται για αυτή τη νέα εξέλιξη; Χάθηκε οριστικά το έργο; Ποιο το κόστος από τις τρεις χαμένες εργολαβίες; Κονδύλι θα εξασφαλιστεί εκ νέου; Τι προβλέπεται για τη συνέχεια;

«Αλήθεια θα μιλήσει για όλα αυτά η κατά τ’ άλλα λαλίστατη δημοτική αρχή;» καταλήγει η ανακοίνωση του «σπιράλ».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ