Πάτρα: «Μυστήριος» θάνατος για 2χρονη! – Οι κρίσιμες ώρες σε Καραμανδάνειο και ΜΕΘ Παίδων

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Καραμανδάνειο και την ίδια ημέρα διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Πάτρα,θάνατος,Καραμανδάνειο

Σοκαρισμένη είναι η συνοικία της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα, από τον αιφνίδιο θάνατο ενός μικρού κοριτσιού, ηλικίας μόλις 19 μηνών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Των Μαρίνα Ριζογιάννη και Σωτήρη Παπανδρέου

Το τραγικό συμβάν έγινε την περασμένη Δευτέρα, όμως οι οικείοι του μικρού κοριτσιού και οι γιατροί δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσουν καμία εξήγηση για τα ακριβή αίτια θανάτου του, καθώς η εξέλιξη ήταν ραγδαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με υψηλό πυρετό. Το παιδί είχε διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν παρουσίαζε εικόνα πνευμονίας ή αναπνευστικής ανεπάρκειας, συμπτώματα που συνδέονται δηλαδή με τον κορωνοϊό, ώστε να αποδοθεί στον κορονοϊό η ασθένειά του.

Την ίδια ημέρα, και ενώ το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, οι γιατροί αναγκάστηκαν να το διασωληνώσουν, καθώς έπεσε το επίπεδο συνείδησής του και διακομίστηκε επειγόντως στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι η κατάστασή του, επιδεινώθηκε ραγδαία για ανηξήγητους μέχρι σήμερα λόγους με αποτέλεσμα το μικρό κοριτσάκι την ίδια ημέρα να βρεθεί σε κατάσταση όπου χαρακτηριζόταν ως εγκεφαλικά νεκρό.

Το παιδί, τελικά έφυγε την Δευτέρα από την ζωή, καθώς οι προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού απέβησαν άκαρπες, ενώ ακόμα και σήμερα, κανείς αρμόδιος δεν είναι σε θέση να δώσει μια λογική εξήγηση στους τραγικούς γονείς του.

Στην γειτονιά του μικρού κοριτσιού, στην Αγία Τριάδα οι περίοικοι ξεσηκώθηκαν ακούγοντας τη μάνα του παιδιού να ουρλιάζει από τον βαθύ πόνο, μόλις έγινε γνωστό το τραγικό άγγελμα του θανάτου του . Η οικογένεια έχει άλλο ένα παιδάκι 5 ετών.

Ιατρικοί παράγοντες θεωρούν πιο πιθανή αιτία θανάτου, την εκδήλωση κάποιας εγκεφαλοπάθειας που είχε ραγδαία εξέλιξη, ωστόσο, τα ακριβή αίτια θανάτου του μικρού παιδιού θα αναζητηθούν πλέον στη νεκροψία – νεκροτομή και στις άλλες ιστολογικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop