Πάτρα: Νέα δράση του “Κοινοτικόν” για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

image 622027

Το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ από την αρχή της δραστηριοποίησής του ασχολείται συστηματικά με θέματα που σχετίζονται με τη συλλογική μνήμη. Φέτος, διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, του σημαντικότερου γεγονότος της Νεωτερικής Ελληνικής Ιστορίας, το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες επιχειρείται μια νηφάλια αποτίμηση του αποτυπώματος της Επανάστασης του ’21 και της παρακαταθήκης των πρωταγωνιστών της σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα, επιχειρείται η σύνδεσή των εκδηλώσεων με τα ζέοντα προβλήματα του σύγχρονου Ελληνισμού. Ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων είναι διαδικτυακός, ενώ ο δεύτερος κύκλος – και εφόσον το επιτρέψουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας- ευελπιστούμε να είναι με τη φυσική παρουσία του κοινού.

Στην τέταρτη διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση του πρώτου κύκλου για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ’21, την Κυριακή 9 Μαίου και ώρα 8 μ.μ., και με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Η Πάτρα στον Αγώνα 1821 – 1828», το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ συνομιλεί με δυο συγγραφείς που έλκουν την καταγωγή τους από την Πάτρα. Τον Νίκο Τόμπρο, συγγραφέα του βιβλίου, ο οποίος θα εστιάσει το ενδιαφέρον του στη μακρόχρονη πολιορκία του κάστρου της Πάτρας από τους επαναστατημένους Έλληνες και την Αθηνά Κακούρη, η οποία θα αναφερθεί στην Ελληνική Επανάσταση εν γένει. Επίσης, παρέμβαση θα κάνει o εκδότης του βιβλίου Ανδρέας Τσιλήρας, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του «Κοινοτικόν», ο Θεόδωρος Ντρίνιας. Τη διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση συντονίζει ο Παναγιώτης Κωστόπουλος.

Εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου:

Η Πάτρα στον Αγώνα 1821 – 1828

 (Εκδόσεις Το Δόντι, 2021)

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς:

Αθηνά Κακούρη: (Συγγραφέας)

Νίκος Τόμπρος: (Ιστορικός)

Παρεμβαίνει ο εκδότης του βιβλίου:

Ανδρέας Τσιλήρας (Εκδόσεις Το Δόντι)


Χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους του Κοινοτικόν ο:

Θεόδωρος Ντρίνιας: (Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων)

Συντονιστής:

Παναγιώτης Κωστόπουλος: (Δημόσιος Ιστορικός – Μέλος του Κοινοτικόν)

Κυριακή 9 Μαΐου 8.00 μ.μ.

Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά

<iframe width=”860″ height=”484″ src=”https://www.youtube.com/embed/Uh5D_pINlYo” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe> 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RAPID 1
collage 48 e1627044465171
apagorefsi kikloforias kosmos exo me maska
atm xalkidona