Πάτρα: Νέα έκκληση του Δήμου για καθαρισμό οικοπέδων

“Η αποψίλωση και ο καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά, βλάστηση κ.λπ. των οικοπέδων, αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη των ιδιοκτητών τους, για τη μείωση κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς”.

Πάτρα: Νέα έκκληση του Δήμου για καθαρισμό οικοπέδων

Με εκ νέου δημόσια ανακοίνωση ο Δήμος Πατρέων καλεί  τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να φροντίσουν άμεσα για την αποψίλωση, τον καθαρισμό από χόρτα και την απομάκρυνση αυτών και τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται εντός των
οικοπέδων τους και μεταφορά αυτών με δικά τους μέσα στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Ξερόλακα, για να αποφευχθούν ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός και τα πρόστιμα που επιβάλει ο «Καλλικράτης» στους ιδιοκτήτες.

Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται “Η αποψίλωση και ο καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά, βλάστηση κ.λπ. των οικοπέδων, αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη των ιδιοκτητών τους, για τη μείωση κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι. Απαγορευτική περίοδος 1η Μάη μέχρι την 31η Οκτώβρη.

Δεν ανάβουμε, τους θερινούς μήνες, υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είμαστε σε κίνηση.

Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξής τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε δασικές περιοχές σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Καθαρίζουμε τις ιδιοκτησίες μας από την βλάστηση που θα γίνει ξερά χορτάρια τους θερινούς μήνες καθώς και από σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.

Μόλις αντιληφθούμε πυρκαγιά καλούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπουμε την πυρκαγιά”.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ