Πάτρα – Νέο Δημαρχείο: Σε 60 μέρες το «περιτύλιγμα» – Ξεκινούν τα έργα στον εξωτερικό χώρο

Ο δήμαρχος Πατρών Κώστας Πελετίδης υπέγραψε σύμβαση με εργοληπτική εταιρεία από την Αθήνα για να αναλάβει τις εργασίες εξωτερικής διαμόρφωσης και υποδομών του νέου δημαρχιακού Μεγάρου.

Πάτρα - Νέο Δημαρχείο: Σε 60 μέρες το «περιτύλιγμα» - Ξεκινούν τα έργα στον εξωτερικό χώρο

Eνα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση των εργασιών και τη μετακόμιση των υπηρεσιών στο νέο δημαρχείο της Πάτρας που θα στεγαστεί στο πρώην Αρσάκειο έγινε την Τετάρτη 15 Μαρτίου.

Ο δήμαρχος Πατρών Κώστας Πελετίδης υπέγραψε σύμβαση με εργοληπτική εταιρεία από την Αθήνα για να αναλάβει τις εργασίες εξωτερικής διαμόρφωσης και υποδομών του νέου δημαρχιακού Μεγάρου.

Το προβλεπόμενο κόστος των εργασιών σύμφωνα με τη μελέτη ανέρχεται στις 74.400 ευρώ, ενώ η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε εξήντα ημέρες, οι οποίες άρχισαν να μετρούν αντίστροφα από τις 15 Μαρτίου.

Η «Π» έχει ενημερώσει από το προηγούμενο διάστημα ότι με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να γίνει η προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού των εξωτερικών χώρων, ενώ θα τοποθετηθεί και εξωτερικός φωτισμός για την ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου της πόλης.
Στον προαύλειο χώρο του νέου δημαρχείου θα δεσπόζουν όπως σήμερα οι δύο πανύψηλοι φοίνικες, ενώ θα μπουν παγκάκια, φυτά και άλλοι εξοπλισμοί, ώστε να μπορεί ο χώρος να φιλοξενεί και εκδηλώσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παράλληλα, τρέχουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών στους εσωτερικούς χώρους.

Το έργο που ήταν να έχει παραδοθεί εδώ και μια διετία τουλάχιστον, αλλά καθυστέρησε λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν και στον κατασκευαστικό χώρο από την πανδημία, είναι πλέον σχεδόν έτοιμο.

Απομένουν οι λεπτομέρειες, που όμως, στην περίπτωση ενός κτιρίου που θα πάρει τον ρόλο του δημαρχιακού μεγάρου, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα ξεχωριστό τοπωνύμιο για το ιστορικό κέντρο της Πάτρας που θα είναι σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική του, ίσως κάνουν την διαφορά.
Οπότε το κτίριο αναμένεται να παραδοθεί μετά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, με τη διαμόρφωση των εσωτερικών του χώρων και κυρίως των δύο μεγάλων αιθουσών που θα φιλοξενούν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και διάφορες εκδηλώσεις.

Στις αρχές του 2023, ο αντιδήμαρχος Εργων Χρήστος Κορδάς είχε ενημερώσει από τον Peloponnisos FM ότι η μετακόμιση των υπηρεσιών θα ξεκινήσει από τα τέλη της άνοιξης με αρχές του καλοκαιριού, ώστε περίπου τον Ιούλιο να είναι όλα έτοιμα για να μεταφερθεί μεγάλο μέρος των υπηρεσιών.

Οπως έχει πει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς το νέο δημαρχιακό μέγαρο δεν θα είναι απλά και μόνο ένα διοικητικό κτίριο, αλλά θα έχει και μια πολιτιστική ταυτότητα ως ξεχωριστό σημείο αναφοράς που θα φιλοξενεί συναυλίες και εκδηλώσεις. «Θα είναι το ωραιότερο δημαρχιακό μέγαρο της Ελλάδας» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος
Γιώργος
13 ημέρες πριν

μακάρι..

Αγγελακοπούλου Ευθυμία
Αγγελακοπούλου Ευθυμία
13 ημέρες πριν

Μπράβο Συγχαρητήρια…Στην περιοχή κρύα Ιτεών της Πάτρας για δεκάδες παιδάκια ειναι άπιαστο όνειρο μια παιδική χαρά.βαλτε 2 παιχνίδια να παίζουν τα παιδιά μας….