Πάτρα: Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει αλλά πόσο πληρώνει; – Οι τιμές για φαγητό, ποτό, διασκέδαση

Το πρόχειρο φαγητό street food είναι μονόδρομος για τους περισσότερους επισκέπτες του τριημέρου

Πάτρα

Το street food θα έχει την τιμητική του, το διήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού και οι επιχειρήσεις του είδους, αναμένεται να δουλέψουν με εντατικούς ρυθμούς.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών είναι ηλικίας 18-24 ετών που κατά βάση θα κάνουν ουρές σε ψητοπωλεία, σαντουιτσάδικα, πιτσαρίες και κρεπερί, για να αναζητήσουν πρόχειρο και φθηνό φαγητό. Φθηνό τρόπος του λέγειν, γιατί οι ανατιμήσεις έχουν πλήξει σοβαρά τον τελευταίο χρόνο και τον κλάδο της εστίασης.

– Το κλασικό σουβλάκι καλαμάκι, από χοιρινό ή από κοτόπουλο, κοστίζει πλέον από 2 έως 2,20 ευρώ το τεμάχιο.

– Ο τυλιχτός γύρος στην Πάτρα, θεωρείται γενικά ότι είναι φθηνότερος από άλλες πόλεις, καθώς πωλείται σε τιμές που κυμαίνονται από 3,30-3,90 ευρώ το τεμάχιο, ενώ αν ο πελάτης ζητήσει μερίδα σε πιάτο, τότε η τιμή μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 9 ευρώ.

– Το σάντουιτς ξεκινά από 3,5-4 ευρώ μόνο με λίγες πατάτες και ένα λουκάνικο ή μπιφτέκι και αυξάνεται ανάλογα με την επιλογή των εδεσμάτων.

– Οι διάφορες εκδοχές του hot dog κυμαίνονται στα 2,50-3,50 ευρώ.

– Η πίτσα, στην πιο απλή εκδοχή της, με τυρί και ντομάτα ξεκινά από τα 4 ευρώ και φτάνει στα 10 ευρώ με οκτώ μερίδες.

– Το χάμπουργκερ ξεκινά από 4,80 ευρώ και βέβαια, σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το κόστος αναψυκτικού, ή μπύρας που κοστίζουν στα 1,60 έως 2 ευρώ το κουτάκι.

– Οσοι προτιμήσουν τραπέζι σε κάποια ψησταριά ή εστιατόριο, θα πρέπει να υπολογίσουν μεγαλύτερο κόστος διατροφής, στα 20-25 ευρώ το άτομο ανά γεύμα.

Το κόστος της καρναβαλικής διασκέδασης στην Πάτρα, συμπληρώνεται φυσικά και με την βραδινή έξοδο. Η τιμή του ποτού στην Πάτρα έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι ουίσκι κυμαίνεται στα μπαρ της Πάτρας μεταξύ 6-8 ευρώ και αυξάνεται μέχρι τα 10 εάν είναι special.

Πιο ακριβή, αλλά με περισσότερες παροχές, είναι η έξοδος σε κάποιο από τα πολλά καρναβαλικά πάρτι του διημέρου. Εδώ όμως, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς το κόστος της πρόσκλησης κυμαίνεται από 60 έως 80 ευρώ ανά άτομο, με ελεύθερη κατανάλωση ποτού και φαγητού, που συνήθως δεν είναι ανεξάντλητη. Βέβαια υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές, αλλά με περιορισμούς στην κατανάλωση.

Τέλος, η Μαυροδάφνη, που είναι συνδεδεμένη με τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, κοστίζει στα σούπερ μάρκετ 7-9 ευρώ.