Πάτρα: «Ντου» της ΕΛΑΣ σε έκθεση ζωγραφικής!

Πρωτόγνωρο περιστατικό στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα, μετά από μήνυση σε Σύλλογο!

 

Αστυνομία

Συνέβη και αυτό στην Πάτρα: Ήταν λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι, όταν άνδρες της ομάδας «Δίας» της ΕΛΑΣ με τρεις μηχανές (!), κατέφθασαν στην Αγορά Αργύρη, όπου φιλοξενείται έκθεση εικαστικών τεχνών η οποία μάλιστα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων, μετά από μήνυση που υποβλήθηκε κατά των διοργανωτών της!

Το απίστευτο για πολιτιστική εκδήλωση περιστατικό, που αποτελεί σίγουρα πανελλήνια πρωτοτυπία, προκάλεσε πανδαιμόνιο στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Ο φακός της εφημερίδα «Πελοπόννησος» ήταν εκεί και κατέγραψε αποκλειστικά, την επέμβαση των αστυνομικών οργάνων, που αναζήτησαν τους διοργανωτές της έκθεσης για τα περαιτέρω, πλην όμως αυτοί δεν βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο.

Αιτία της αντιπαράθεσης, είναι η εξελισσόμενη στην Αγορά Αργύρη, έκθεση του «Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών», η οποία ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου και υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Η μήνυση υποβλήθηκε από μέλη του «Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς», τα οποία υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος Σύλλογος τους ανήκει, παρουσιάζοντας μάλιστα και το σχετικό επικυρωμένο καταστατικό λειτουργίας.

Η συνέχεια δόθηκε στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αναζητήθηκαν οι διοργανωτές της έκθεσης για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις, οι οποίοι τελικά εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους, ενώ παράλληλα ο διοικητής του ΑΤ μίλησε τηλεφωνικά και με την αντιδήμαρχο Αναστασία Τογιοπούλου, ως αρμόδια της δημοτικής περιουσίας. Η συνέχεια θα δοθεί από Δευτέρα, μέσω της νομικής οδού, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν οι μηνυτές.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ

Ο «Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών» δημιουργήθηκε το 1990, με αριθμό μητρώου πρωτοδικείου Πάτρας 1633 και μέχρι το 2013 πραγματοποιούσε πλήθος εκδηλώσεων με σκοπό, κυρίως, την διάσωση από κατάρρευση και ανάδειξη της οικίας Παλαμά, ως χώρου Γραμμάτων και Τεχνών.

Για το σκοπό αυτό, θεωρήθηκε αναγκαία η αλλαγή της ονομασίας σε «Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και το 2013 στην Γενική Συνέλευση με ομόφωνη απόφαση των μελών του, έγινε η αναμενόμενη αλλαγή.

Τον Ιούλιο του 2015 επικυρώθηκε από το δικαστήριο η νέα ονομασία του, η οποία τον Ιανουάριο 2016 έλαβε στο πρωτοδικείο Πάτρας αρ. μητρώου 1633 Α, ενώ το Φεβρουάριο του 2016 διεξήχθησαν οι πρώτες αρχαιρεσίες με την επίσημη νέα ονομασία του.

Ομως, τον Απρίλιο 2016 μια ομάδα (και) παλαιών μελών του Συλλόγου, κατέθεσαν στο Ειρηνοδικείο Πατρών τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έτσι εγκρίθηκε με την απόφαση 38/2017 η ύπαρξη συλλόγου με την παλαιά ονομασία «Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών».

Ο Σύλλογος με τη νέα ονομασία του “Καλών Τεχνών Πάτρας «Κ. Παλαμάς» αντιδρώντας στην κίνηση αυτή, κατέθεσε αγωγή ανακοπής της απόφασης αυτής στο δικαστήριο της Πάτρας και η απόφαση του Πρωτοδικείου Πατρών με αρ. 686/2019, ακύρωσε την 38/2017 διάταξη του Ειρηνοδίκη Πάτρας και επομένως την ύπαρξη αυτού του συλλόγου.

Ως εκ τούτου διάδοχος του αρχικού ιστορικού Συλλόγου «Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών» με αρ. μητρώου 1633/1990, φέρεται ο “Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας “«Κωστής Παλαμάς»” με αρ. μητρώου πρωτοδικείου Πάτρας 1633Α. Ταυτόχρονα όμως λειτουργούσε και ο προηγούμενος «Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών», διοργανώνοντας και αυτός πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Φέτος τον Ιούνιο, συνολικά 21 άτομα, κάποια μέλη του «Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και άλλοι πολίτες, ίδρυσαν νέο εκ του μηδενός σύλλογο, με την ονομασία «Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών», ο οποίος έλαβε αρ. μητρώου πρωτοδικείου Πάτρας 3107/2022.
Η συνέχεια, όπως φαίνεται, θα δοθεί στα δικαστήρια…

Αστυνομία

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments