Πάτρα: Ο 26ος Μουσικός Μάϊος συναντά τους νέους από την Πέμπτη 18 Μαΐου

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών.

Μουσικός

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 στις 9μ.μ. ο Μουσικός Μάϊος (συνδιοργάνωση Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών και Ιδρύματος Ι. & Ε. Τοπάλη) συναντά τους νέους, σε ένα διήμερο συναυλιών. Νέοι μουσικοί με αξιόλογο σολιστικό πρόγραμμα ερμηνεύουν έργα μεγάλων συνθετών από την προκλασική, κλασική, ρομαντική και σύγχρονη δημιουργία. Νέοι που σπουδάζουν μουσική παράλληλα με τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο ή βρίσκονται στην Γ΄ Λυκείου και στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου θα δώσουν τις Πτυχιακές ή Διπλωματικές εξετάσεις στο όργανο που έχουν επιλέξει.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 9μ.μ. ο Αναστάσιος Παστός, της τάξης πτυχίου κιθάρας με καθηγητή τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη, θα ερμηνεύσει J.S. Bach, A. Barrios – Mangore και R. Dyens.

Στο δεύτερο μέρος ο Σταύρος Πήττας, της τάξης διπλώματος φλάουτου με καθηγήτρια την Ράνια Καββαδία θα ερμηνεύσει N. Paganini, J.S. Bach και Β. Φιλιππαίου.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 9μ.μ. η Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου, της τάξης διπλώματος κιθάρας με καθηγητή τον Α. Καραμπέρη θα ερμηνεύσει S.L. Weiss, J.S. Bach, A. Barrios-Mangore και J. Rodrigo. Στη συνέχεια η Μυρσίνη Συριοπούλου, της τάξης διπλώματος βιολιού με καθηγήτρια τη Μαρία Γούτου, θα ερμηνεύσει N. Paganini και J.S. Bach. Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με την Κατερίνα Σεμιτέκολο, της τάξης διπλώματος βιολοντσέλου με καθηγητή τον Βαγκινάκ Γκαλογιάν και θα ερμηνεύσει την Cello Suite No 3 του J.S. Bach.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.fe-odeiopatron.gr και στο τηλέφωνο 2610-277 740.