Πάτρα: Ο Δήμος επιμένει με τον διαγωνισμό για τα καρναβαλικά άρματα

Παρά τον αρνητικό θόρυβο για την πρωτοβουλία που ανοίγει τον σχεδιασμό των καρναβαλικών αρμάτων, η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ηρα Κουρή σκοπεύει να συνεχίσει.

Πάτρα: Ο Δήμος επιμένει με τον διαγωνισμό για τα καρναβαλικά άρματα Η πρόεδρος του Οργανισμού κηρύσσει την έναρξη του καρναβαλιού, έτους 2020. Ακολούθησαν πανδημίες και γκρίνιες. Οι πρώτες περνάνε, οι δεύτερες δύσκολα

Η πρωτοβουλία της για πανελλήνιο διαγωνισμό ιδεών με θέμα τα βασικά καρναβαλικά άρματα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Αλλά η Ηρα Κουρή προτίθεται να μην την αποσύρει, πρώτον γιατί την πιστεύει, δεύτερον επειδή δεν μπορεί, τρίτον επειδή δεν χρειάζεται.

Η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού αποφεύγει δηλώσεις και δημόσια τοποθέτηση πάνω στο θέμα- κάτι μάλλον καθόλου χρήσιμο- αφού έχει επιτρέψει τον αντίλογο να μονοπωλεί την προσοχή των ανθρώπων του καρναβαλιού.

Η άποψή της πάντως είναι ότι ο διαγωνισμός θα πρέπει να τρέξει, καθώς άλλωστε είναι επιβεβλημένη διαδικασία από τους όρους του προγράμματος της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο οποίο επιδιώκει η πόλη να εντάξει το καρναβάλι, αντλώντας πολύτιμους πόρους που θα επιτρέψουν περαιτέρω διεθνοποίηση.

Ταυτόχρονα, η κ. Κουρή πιστεύει πως ένας διαγωνισμός είναι χρήσιμος και παραπέμπει στη νεανική της εμπειρία από το πατρινό καρναβάλι, όταν είχε θαυμάσει το πλήρωμα «Ανθρωπάκια του Γαΐτη»: Ηταν ένα καλό παράδειγμα πώς μια ιδέα «εισαγωγής» μπορεί να ενσωματωθεί στο καρναβάλι και να το ωφελήσει.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Καρναβαλικού Οργανισμού, ο διαγωνισμός- εφόσον γίνει- δεν θα είναι ο αποκλειστικός μηχανισμός άντλησης ιδεών για τα άρματα.

Η διαδικασία θα είναι τριπλή: Θα αντληθούν ιδέες από τις προτάσεις του καρναβαλικού συνεργείου, που έχουν κατατεθεί, από τους εμπειρικούς κατασκευαστές και τεχνίτες, τους απλούς ανθρώπους του καρναβαλιού και από τον πανελλήνιο διαγωνισμό.

Οπως εξηγούν, ο διαγωνισμός απαιτεί οι συμμετέχοντες να είναι μέλη του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου, γιατί αυτό επιβάλλεται από τον νόμο.

Διαβεβαιώνουν όμως ότι όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και ότι ο Δήμος έχει βρει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο που θα του επιτρέψει να αμείψει και τους εμπειροτεχνίτες- ερασιτέχνες, εφόσον προκριθεί η δική τους ιδέα.

Η κ. Κουρή επιμένει «στον ανοιχτό τρόπο σκέψης» που πιστεύει ότι την χαρακτηρίζει και θεωρεί ότι ο θόρυβος που έγινε αδικεί τα πραγματικά δεδομένα γύρω απο το θέμα.

Ρώρος: Φιμώνουν τα συμβούλια

Αμεση συζήτηση πάνω στη διάταξη Θεοδωρικάκου για τη διαδικασία συζήτησης θεμάτων προ ημερησίας ζητά ο Γ. Ρώρος και η ΩΡΑ Πατρών από το δημοτικό συμβούλιο.

Πάτρα: Ο Δήμος επιμένει με τον διαγωνισμό για τα καρναβαλικά άρματα «Με τη νέα διάταξη Θεοδωρικάκου… “ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καταρτίζει την Ημερήσια διάταξη εκεί αναγράφονται υποχρεωτικά τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος, η Εκτελεστική Επιτροπή, η Οικονομική Επιτροπή , η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αφήνει αποκλειστικά το δικαίωμα στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ή τον δήμαρχο εάν θα αποδεχθεί να εισαχθεί κάποιο άλλο θέμα από επικεφαλής της αντιπολίτευσης”.

Στην κατάπτυστη αυτή τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας διαφώνησε και η ΚΕΔΕ. Η παράταξή μας καλεί τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να φέρει το θέμα στη συνεδρίαση της 22/06/22 και να βγει ψήφισμα κατά της απαράδεκτης διάταξης που φιμώνει τη δημοκρατική λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν το σκέιτ έγινε επανάσταση στην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία του '70 και του '80
Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Η ανατρεπτική «Ηλέκτρα» στις 4 και 5 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο
Η Πάτρα τιμά τον Μπάμπη Γκολέ σε μια μεγάλη συναυλία το Σάββατο 2 Ιουλίου
Πάτρα: Το ταξίδι μνήμης στις προσφυγικές συνοικίες τώρα στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο