Πάτρα: Ο Δήμος κάνει «ίσωμα» το κτίριο-ξενοδοχείο στην Αγίου Νικολάου ΦΩΤΟ

Ο Δήμος πήρε απόφαση να γκρεμίσει το ακίνητο που λειτουργούσε ως «πανδοχείο» με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην περιοχή. Μέχρι τώρα ζητούσε τη βοήθεια της Αστυνομίας, αλλά δεν τύγχανε ανταπόκρισης.

Πάτρα: Ο Δήμος κάνει «ίσωμα» το κτίριο-ξενοδοχείο στην Αγίου Νικολάου ΦΩΤΟ

Η εικόνα στο κάτω μέρος της Αγίου Νικολάου στην έναρξη του μόλου τα τελευταία χρόνια είναι απογοητευτική. Το κτίριο στα αριστερά όπως κατεβαίνουμε προς τη θάλασσα ανά τακτά χρονικά διαστήματα καταλαμβάνεται από γνωστή ομάδα συμπολιτών, που έχει την τάση να μην πειθαρχεί στους κανόνες, και χρησιμοποιεί τον χώρο ως ξενοδοχείο κατά το πέρασμά της από την Πάτρα.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κατά καιρούς, έχουν έρθει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της «Π» δεκάδες καταγγελίες για την εικόνα που επικρατεί στο σημείο με αρκετούς συμπολίτες να εκφράζουν με μια φωνή: «Δεν πάει άλλο». Αφού οι διαβιούντες στο σημείο απλώνουν μέχρι και ρούχα

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο Δήμος τα τελευταία χρόνια είχε προσπαθήσει να θωρακίσει το κτίριο κλειδώνοντας τις πόρτες και τοποθετώντας κάγκελα στα παράθυρα. Είναι γνωστό όμως πως δεν υπάρχει πόρτα που δεν μπορεί να ανοίξει, όταν υπάρχει… θέληση από τη γνωστή κοινωνική ομάδα που ζούσε στο κτίριο. Μάλιστα, επανειλημμένα η δημοτική αρχή είχε ζητήσει τόσο από τους διαβιούντες να αποχωρήσουν, όσο και από την Αστυνομία να επιληφθεί της κατάστασης, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση με ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο ΔΗΜΟΣ

Ο Δήμος Πατρέων, αφού είδε πως οι διαβιούντες στο σημείο επιλέγουν να μην πειθαρχούν και να απομακρυνθούν οριστικά από το κτίριο, αποφάσισε να γκρεμίσει το οίκημα ώστε να λύσει το πρόβλημα, το οποίο πέρα από ότι επηρεάζει μια από τις πρώτες εικόνες των επισκεπτών της Πάτρας, αποτελούσε και επικίνδυνη εγκατάσταση για τους ίδιους τους ανθρώπους που ζούσαν εντός.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Εργων Χρήστος Κορδάς, ο οποίος είπε πως αρκετά σύντομα το κτίριο θα γκρεμιστεί ώστε να πάψει να απασχολεί ως μέρος που συγκεντρώνονται και ζουν παράνομα άνθρωποι κάτω από άσχημες συνθήκες.
Η «Π» απευθύνθηκε στο Δήμο για να μάθει το ακριβές χρονοδιάγραμμα της κατεδάφισης, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Δόθηκε όμως η διαβεβαίωση πως θα συμβεί άμεσα ώστε να μπει ένα τέλος στον ένα από τους «πονοκέφαλους» του παραλιακού μετώπου.

Η ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ

Σειρά πλέον, παίρνει το κτίριο της «Ιχθυόσκαλας» μπροστά από τον Φάρο της Πάτρας, όπου θα εγκατασταθεί εκεί το προσεχές διάστημα το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και με αυτόν τον τρόπο θα πάψει να αποτελεί πόλο έλξης για διάφορους γνωστούς-αγνώστους που έβρισκαν καταφύγιο στον χώρο. Ενώ, τελευταία μεγάλη εκκρεμότητα παραμένει το Παλαιό Κτίριο Λιμένος στο κάτω μέρος της οδού Γούναρη.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ