Πάτρα: Οι αιφνιδιαστικές απολύσεις στο «Κωνσταντοπούλειο» και οι εξηγήσεις

Τα πεπραγμένα της Διοικούσας Επιτροπής αναμένεται να συζητηθούν στην Τακτική Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματισθεί για την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Πάτρα: Οι αιφνιδιαστικές απολύσεις στο «Κωνσταντοπούλειο» και οι εξηγήσεις

Οι δύο απολύσεις της περασμένης εβδομάδας αλλά και τέσσερις ακόμη τους τελευταίους μήνες του 2022, έχουν προκαλέσει αναστάτωση και εργασιακή ανασφάλεια στο «Κωνσταντοπούλειο» της Πάτρας, κι όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να περάσουν έτσι απαρατήρητες.

Ήδη οι απολυμένοι επεξεργάζονται νομικούς τρόπους αντίδρασης, θεωρώντας ότι απολύθηκαν αναίτια και μάλιστα οι περισσότεροι εξ’ αυτών μετά από 30 και πλέον χρόνια προϋπηρεσίας!

Το γενικότερο κλίμα στο Ευγηρείο είναι άσχημο, καθώς οι υπάλληλοί του δεν ξέρουν κυριολεκτικά τί θα τους ξημερώσει, καθότι βλέπουν να απολύονται άτομα και να αντικαθίστανται, γεγονός που σημαίνει ότι εφαρμόζεται κάποιο σχέδιο, προκειμένου να «ξεφορτωθεί» το ΔΣ εργαζόμενους δεκαετιών, προσλαμβάνοντας – με «διακεκομμένες» συμβάσεις – νέους, χαμηλόμισθους.

Εικάζεται ότι η συγκεκριμένη τακτική υπαγορεύεται – ως ένα βαθμό – από τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Ιδρύματος που πριν 3 -4χρόνια είχε αποθεματικό άνω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα έχει απομείνει το μισό!

Τα πεπραγμένα της Διοικούσας Επιτροπής αναμένεται να συζητηθούν στην Τακτική Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματισθεί για την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ήδη μέλη του έχουν ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις και προτίθενται να ζητήσουν εξηγήσεις. Παράλληλα, προτίθενται να εγκαλέσουν την δημοτική αρχή – που ασκεί «εποπτεία» στο Ίδρυμα – αλλά παρότι απολύεται «κόσμος και κοσμάκης», σιωπά, υιοθετώντας προφανώς τις απολύσεις.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments