Πάτρα: Οικονομικό «σωσίβιο» στην Κιβωτό της Αγάπης – Βρέθηκε λύση για τις οφειλές στη ΔΕΗ

Θετική έκβαση στο πρόβλημα του ιδρύματος της Κιβωτού της Αγάπης με τις οφειλές προς την ΔΕΗ.

Πάτρα: Οικονομικό «σωσίβιο» στην Κιβωτό της Αγάπης - Βρέθηκε λύση για τις οφειλές στη ΔΕΗ
Θετική έκβαση υπήρξε στην υπόθεση του ιδρύματος της Κιβωτού της Αγάπης στην Πάτρα, μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα , αντιπροσωπεία της διοίκησης του ιδρύματος με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, που έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος παρευρέθηκε στη σύσκεψη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε η πρόεδρος του ιδρύματος Κατερίνα Νικολάου και το μέλος του συμβουλίου και νομική εκπρόσωπος Γεωργία Σαρρή, έγινε γνωστό ότι δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της Κιβωτού της Αγάπης, έπειτα από την γνωστοποίηση του προβλήματος των οφειλών προς την ΔΕΗ ύψους 20.000 ευρώ.

Πάτρα: Οικονομικό «σωσίβιο» στην Κιβωτό της Αγάπης - Βρέθηκε λύση για τις οφειλές στη ΔΕΗ

Γεωργία Σαρρή, Χαράλαμπος Μπονάνος και Κατερίνα Νικολάου με τον Γιώργο Σταμάτη

Μετά από πρωτοβουλία του κ. Μπονάνου, τη Δευτέρα το μεσημέρι έγινε συνάντηση μεταξύ των τριών μερών και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας δήλωσε στην «Π» ότι τα πράγματα μπαίνουν πλέον σε μια σειρά, καθώς θα πραγματοποιηθεί η πιστοποίηση του ιδρύματος στο ΕΚΑ και όπως όλα τα κοινωνικά ιδρύματα, θα λαμβάνει και η Κιβωτός της Αγάπης τις τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, μέσω των οποίων θα καταφέρει να ρυθμίσει και να εξοφλήσει το χρέος της προς την ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο, ο κ. Σταμάτης δεσμεύθηκε επιπλέον, να κάνει παρέμβαση και προς την ΔΕΗ, ώστε να τεθεί σε αναστολή οποιαδήποτε διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης του ιδρύματος μέχρι την αποπληρωμή του και η κάλυψη των νοσηλίων των ανασφάλιστων παιδιών μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Η πρόεδρος του ιδρύματος Κατερίνα Νικολάου, δήλωσε στην «Π» ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και το θετικό είναι ότι η Κιβωτός της Αγάπης, θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση από τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των νοσηλίων των ανασφάλιστων παιδιών, χωρίς να χαθεί το δικαίωμα της τακτικής επιχορήγησης του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με την κυρία Νικολάου, αυτή η ρύθμιση θα επιτρέψει στο ίδρυμα να αποπληρώσει σε δόσεις και τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ παράλληλα κάλεσε τους συνδημότες και δωρητές να μην σταματήσουν τις δωρεές τους, οι οποίες κρατούν όλα αυτά τα χρόνια όρθια την κοινωνική δομή.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments