Πάτρα: Ολοκληρώνεται την Πέμπτη η έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Σταθόπουλου

Η ατομή έκθεση ζωγραφικής του Πατρινού Παναγιώτη Σταθόπουλου, που φιλοξενείται στο Πολύεδρο, κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού σημειώνοντας μεγάλη προσέλευση.

έκθεση

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 11/07/2024 , στις 8 το βράδυ, η έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Σταθόπουλου, στο Πολύεδρο, στην Πάτρα. Η έκθεση κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού σημειώνοντας μεγάλη προσέλευση.

Η δεύτερη ατομική έκθεση του Παναγιώτη Σταθόπουλου στάθηκε έμπνευση για τα παιδιά στις εκπαιδευτικές δράσεις που συμμετείχαν με την καθοδήγηση του εικαστικού. Για όσους δεν την έχουν δει, είναι μια ευκαιρία να την επισκεφτούν αυτές τις τελευταίες μέρες.

Παρουσιάζονται έργα των τελευταίων πέντε ετών, τα περισσότερα ζωγραφισμένα με ξηρά παστέλ. Περιλαμβάνονται όμως και μερικά σχέδια με μελάνι και κάποιες μεγάλες ακουαρέλες.

Τα έργα χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Μαθαίνοντας την ώρα, Άγριοι κήποι και Εφήμεροι πύργοι.

Στην πρώτη ενότητα, Μαθαίνοντας την ώρα, μέσα από απλοποιημένα στοιχεία που επαναλαμβάνονται σε διαφορετικές συνθέσεις και χρωματικούς συνδυασμούς προκύπτει μια στοιχειώδης αφήγηση.

Στη δεύτερη, Άγριοι κήποι, οι εικόνες μοιάζουν πληθωρικές και πολύπλοκες, συνθέσεις με φυτικά στοιχεία που έχουν δημιουργηθεί μέσα από μια μακρά διαδικασία απλοποίησης και σχηματοποίησης.

Οι Εφήμεροι πύργοι αντλούν το θέμα τους από την εύθυμη αδιαφορία του παιδικού παιχνιδιού για τις μόνιμες και επιβλητικές κατασκευές. Πύργοι χτίζονται με κέφι και ταχύτητα για να γκρεμιστούν αμέσως μετά με το ίδιο κέφι και την ίδια ταχύτητα και να δώσουν τη θέση τους στο κενό, όπου θα χωρέσει κάποιο άλλο έργο, μια καινούργια ζωή.

Ο Παναγιώτης Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα. Σπούδασε Αρχαιολογία στα Ιωάννινα (1996-200) και γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο του Γιώργου Λάππα (2001-2006). Από το 2010 εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών. Ζει μόνιμα στην Πάτρα. Τον Ιανουάριο του 2019 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στο Πολύεδρο, στην Πάτρα.