Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος των ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου – ΦΩΤΟ

Γιορτή λήξης 3ης περιόδου και οκοκήρωση των ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων.

 

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος των ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου - ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων και μαζί η λειτουργία της κατασκήνωσης για φέτος, με δύο τελετές λήξης στα Ροΐτικα (11/8) και στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (12/8).

Οι υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων καθώς και οι κατασκηνωτές παρουσίασαν τη δουλειά τους μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Νάνσυ Αγγελακοπούλου, ο Βοηθός Δημάρχου, Γιώργος Μαγιάκης, η προϊσταμένη των τμημάτων ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, Θερινών ΚΔΑΠ, Κυριακούλα Τζανάτου, καθώς επίσης, πρόεδροι και αντιπρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες δημότες και παιδιά.

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος των ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου - ΦΩΤΟ

Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις που λειτουργούν στο Δήμο μας είναι οι μοναδικές σε όλη την Ελλάδα. Η λειτουργία τους δεν είναι ούτε εύκολη ούτε αυτονόητη. Προσπαθούμε από το 2015 να δώσουμε το θεσμικό ρόλο που τους πρέπει, αλλά καμία κυβέρνηση, ούτε αυτή ούτε η προηγούμενη, δεν αναλαμβάνει κάτι τέτοιο, γιατί απαιτεί κόστος.  Εμείς λέμε ότι οι ανάγκες των παιδιών μας δεν είναι κόστος. Αν τριγυρνούσε κάποιος στους χώρους που τώρα υλοποιούνται οι κατασκηνώσεις σε Πλαζ και Ροΐτικα, θα έβλεπε ερείπια. Τώρα, με τις δυνάμεις των εργαζομένων, οι πολίτες και τα παιδιά της πόλης μας απολαμβάνουν πρότυπες και ασφαλείς εγκαταστάσεις. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους να κρατήσουμε αυτή τη δομή ζωντανή, για να έχουν τα παιδιά μας μια υψηλή ψυχαγωγία με ελεύθερη πρόσβαση, όπως δικαιούνται, αλλά και για να παίρνουν οι γονείς μια ανάσα ανακούφισης τους καλοκαιρινούς μήνες».

Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τις υπεύθυνες των κατασκηνώσεων, Ελένη Μπούκλη (Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, Πλαζ) και Αφροδίτη Βουτσινά (Ροΐτικα) οι οποίες ευχαρίστησαν όλους τους φορείς που υλοποίησαν εκπαιδευτικά προγράμματα στα παιδιά της κατασκήνωσης.

Οι τελετές λήξης περιλάμβαναν θεατρικά με θέμα τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αλλά και τη διαφορετικότητα, μουσικά και χορευτικά δρώμενα καθώς αθλητικές επιδείξεις, κυρίως του ΤΑΕ KWODO, που απέδωσαν τα παιδιά και διοργανώθηκαν από το εκπαιδευτικό προσωπικό των κατασκηνώσεων.  Στο τέλος, μοιράσθηκαν κεράσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην τρίτη περίοδο προστέθηκε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαπολιτισμικότητα με τη συμμετοχή παιδιών Ρομά, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Πατρινό Καρναβάλι από την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, πρόγραμμα ΠρώτωνΒοηθειών από τα ΤΟΜΥ Τριών Ναυάρχων, Άνω Πόλης και Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, και πρόγραμμα πρόληψης και ευαισθητοποίησης κατά των Ναρκωτικών από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών.

Οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις υλοποιούνται από το 2015 και φέτος εξυπηρέτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους πάνω από 800 παιδιά. Στις κατασκηνώσεις εξασφαλίζεται η διατροφή (πρωινό – δεκατιανό – μεσημεριανό), η μετακίνηση καθώς και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, προσφέροντας έτσι μια ανάσα ανακούφισης στις λαϊκές οικογένειες. Η συμμετοχή των παιδιών είναι εντελώς δωρεάν.

 

 

 

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναγνωστοπούλου για κακοκαιρία: Έχουν ληφθεί μέτρα για να αποφευχθούν εκ νέου καταστροφές;
«Ήχησε» το 112 και στην Αχαΐα για επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα
Ν. Φαρμάκης: «Έργα για όλους!» - Οι αλλαγές στις υποδομές της Δυτικής Ελλάδας
Ο Παναγιώτης Καρασπήλιος στην «Π»: Αγαπώ την ευθύνη και την εργασία